messi coeficient Franta Ligue 1 Portugalia Franta

Messi, ce-ai făcut? Ligue 1, aproape să devină oficial campionatul "fermierilor"! Coeficient dezastruos pentru francezi

Echipele franceze nu s-au descurcat foarte bine în cupele europene în ultimii ani.

Alecu Mihai
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 13:49
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 14:34

Fanii fotbalului știu că de mai mulți ani există TOP 5 campionate și celelalte.

Practic, locul unde toți fotbaliștii de mare valoare vor să ajungă și locul unde se învârt cei mai mulți bani și joacă cele mai competitive formații ale planetei.

  • Messi, ce-ai făcut?! Ligue 1, aproape să devină oficial campionatul fermierilor ! Coeficient dezastruos pentru francezi

Totuși, pentru Ligue 1 dezastrul e aproape complet.

După calificarea celor de la Benfica în grupele Champions League de marți seară, campionatul francez a picat pe 6 la capitoul coeficient, cu 43,498 de puncte, întrecut de campionatul portughez, cu 44,216 de puncte.

Clasamentul este unul provizoriu și va conta pentru repartizarea locurilor în cupele europene pentru sezonul 2023-2024. 

Francezii speră totuși ca echipa de vedete de la PSG să reușească un parcurs lung în Champions League, iar alte formații precum Lille sau Marseille să aibă și ele un cuvânt greu de spus.

Momentan, ironiile celorlalți suporteri, fani Premier League, La Liga, Serie A și Bundesliga, sunt îndreptățite, de multe ori Mbappe și Neymar fiind acuzați că au cifre foarte bune și evoluții excepționale într-un campionat de "fermieri".

România, dezastru total

 

Evoluțiile pe care echipele din România le-au avut în ultimii ani au fost jalnice, în afară de prestațiile celor de la CFR Cluj.

Toate celelalte formații care au intrat în preliminarii s-au făcut de râs și, practic, au reușit să îngroape coeficientul țării.

Momentan, România se află pe locul 25, cu un coeficient de 16,400, însă mai multe țări aflate pe locuri inferioare ar putea să aibă performanțe care să facă rușinea cu atât mai mare pentru fotbalul autohton și o coborâre și mai drastică în clasament. 

 

Provocare reală sau doar un final de carieră ușor?

 

Desigur, când se vorbește despre Ligue 1 gândurile merg către PSG și investițiile de sute de milioane de euro făcute de patronii arabi, care tânjesc la un trofeu de Champions League de mai mulți ani.

Cel mai aproape au fost în 2020, când au întâlnit Bayern în finală, dar golul fotbalistului care a fost crescut la Paris, Kingsley Coman, le-a năruit speranțele qatarezilor.

Campania incredibilă de transferuri după un sezon precedent dezastruos, în care au pierdut până și titlul în Ligue 1, în fața celor de la Lille, anunță un PSG mai puternic ca niciodată, cotat ca favorită la câștigarea tuturor competițiilor în care activează.

Lionel Messi sau Sergio Ramos sunt numele care strălucesc, iar pentru cei doi "coloși" poate să fie un final de carieră la un nivel mai scăzut, cel puțin în competițiile interne, provocarea cea mare pe care o au de dus la capăt legându-se de câștigarea Champions League, visul interzis de până acum al parizienilor.

Modifică setările cookies