Dinamo bogdan racovitan FCSB Liga I Under 21 Fotbal intern

Un altfel de duel FCSB - Dinamo: cine stă mai bine la jucătorii Under 21 folosiți în prima parte a campionatului

Din acest sezon, cluburile din Liga I trebuie să aibă în permanență pe teren un singur fotbalist eligibil pentru naționala de tineret.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 08:54
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 08:55

Regula Under 21 instituită de FRF, care în acest sezon prevede ca echipele din Liga I să aibă în permanență pe teren un singur jucător eligibil pentru naționala de tineret, a făcut ca 84 de fotbaliști născuți după 1 ianuarie 2000 să evolueze în primele 21 de etape ale campionatului, precizează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Echipele cu cei mai mulți jucători Under 21 folosiți sunt Farul Constanța și Dinamo (câte 12), cluburile care s-au luptat de mai multe ori în ultimii ani pentru titlurile de campioană la juniori și care au promovat frecvent fotbaliști din propriile pepiniere. Cu succes la echipa lui Hagi, cu mai puțin succes în ”Ștefan cel Mare”.

Markovic și Miculescu sunt golgheterii categoriei Under 21

Următoarele în clasament sunt FCSB și Rapid, cu câte 7 tineri folosiți, în timp ce FC Botoșani a avut pe teren doar 2 jucători Under 21, printre aceștia aflându-se și singurul integralist în cele 21 de etape, Bogdan Racovițan.

Conform FRF, Dinamo are o medie de aproape 4 jucători Under 21 utilizați pe etapă, în timp ce FCSB a folosit, în medie, puțin peste 2.

FCSB, care a pus accentul pe juniori în ultimele sezoane, după ce și-a pus la punct academia din Berceni, îi are printre golgheterii echipei pe Ianis Stoica (5 goluri) și Ovidiu Popescu (4 goluri), dar cei mai buni marcatori ai categoriei Under 21 sunt Jovan Markovic (Universitatea Craiova) și David Miculescu (UTA), ambii cu câte 6 reușite.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!