Alex Tirlea Deportivo Alaves Echipa nationala under 21 Florin Bratu Nationala

Jucător din liga a cincea, convocat la naționala Under 21 a României!

A fost integralist în toate meciurile disputate în acest sezon.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Septembrie 2021, 12:56
Data actualizarii: Joi 30 Septembrie 2021, 15:32

Fundașul dreapta Alex Țîrlea face parte din lotul convocat de selecționerul naționalei Under 21, Florin Bratu, pentru cantonamentul din Spania, unde România va întâlni în luna octombrie Suedia și Mexic.

El evoluează cu Deportivo Alaves B în Tercera Division RFEF, adică a cincea ligă din Spania! Acolo a și jucat singurele sale meciuri din acest sezon la nivel de club, fiind integralist în cele patru etape în care a fost folosit. În plus, mai are 90 de minute la naționala de tineret, în amicalul 1-1 cu Georgia din această lună.

A jucat un deceniu la juniorii lui Real Madrid

Chiar dacă acum joacă în liga a cincea, Țîrlea are un CV excelent pentru un fotbalist de 21 de ani. A evoluat timp de aproape zece ani pentru echipele de juniori și de tineret ale lui Real Madrid, care l-a împrumutat la sfârșitul junioratului la Salamanca. 

Sezonul trecut a jucat tot pentru Alaves B, dar în liga a treia. Echipa a retrogradat, iar modificarea sistemului de către federația spaniolă a făcut ca acum satelitul lui Alaves să evolueze în cea de-a cincea divizie!

Lotul convocat de Florin Bratu, anunțat pe site-ul FRF:

PORTARI: Mihai Popa (FC Voluntari), Ștefan Târnovanu (FCSB), Răzvan Ducan (CS Mioveni);

FUNDAȘI: Alexandru Georgescu (Farul Constanța), Alexandru Țîrlea (Deportivo Alaves B/Spania), Radu Drăgușin (Sampdoria/Italia), Bogdan Racovițan (FC Botoșani), Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Rareș Ispas (Sepsi OSK), Valentin Țicu (ACS Petrolul 52);

MIJLOCAȘI: Damian Isac (UTA), Daniel Toma (CS Mioveni), Marius Corbu (Academia Pușkaș/Ungaria), Victor Dican (Universitatea Cluj), Dragoș Albu (U Craiova 1948 SA), Alexandru Cîmpanu (Universitatea Craiova), Antonio Sefer (FC Rapid 1923), David Miculescu (UTA Arad), Alexandru Ișfan (FC Argeș), Alexi Pitu (Farul Constanța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Ricardo Farcaș (Siena/Italia), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova);

ATACANȚI: Ianis Stoica (FCSB), Jovan Marković (Universitatea Craiova).

Modifică setările cookies