Marian Aliuta Romania tricolorii Ucraina Fotbal intern

Românul care putea juca pentru Ucraina, dar a ales naționala României: „Am renunțat la salariu de un milion pentru unul de 200.000!” 

Marian Aliuță (44 ani), de cinci ori convocat la echipa națională a României, a fost la un pas să joace pentru Ucraina.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 17:03
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 17:18

Marian Aliuță a evoluat la Șahtior Donețk la începutul anilor 2000, iar ucrainenii s-au îndrăgostit de fostul internațional român. Ofertat să joace pentru naționala Ucrainei, Aliuță a refuzat și a ales România

„Am fost ofertat să joc pentru naționala Ucrainei, pe la 22 de ani, eram la Șahtior. Dar am ales România”, au fost cuvintele fostului mijlocaș, potrivit sportm.ro.

De la un milion pe an, la 200.000 de euro

Aliuță și-a îndeplinit visul atunci când a ajuns la Steaua București și a făcut sacrificiul de a lăsa un salariu uriaș, pentru a evolua la formația favorită. Dar, românul regretă și acum decizia luată. 

„Cum dealtfel am renunțat la un salariu de un milion de euro la Șahtior pentru unul de 200.000 la Steaua. A fost visul meu să joc la Steaua, plus că nea Piți (n.r. – Victor Pițurcă) mi-a făcut capul mare să vin.

Dar, a fost cea mai mare greșeală să vin la Steaua după ce câștigasem campionatul cu Șahtior. Nu știu ce a fost în capul meu. Ahmetov trăgea de mine să rămân la Șahtior, echipă care era în Champions League. Tocmai se dăduse legea Bosman. De la Șahtior am debutat în națională într-un turneu în Cipru, era Boloni antrenor”, a specificat Aliuță, conform sursei anterior menționate.

  • 1,72 m este înălțimea românului
  • Aliuță s-a retras în 2010, după un an petrecut în Azerbaijan la Neftchi Baku
  • Mijlocașul a evoluat pentru ambele rivale din București, Steaua și Rapid
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!