VIDEO Mircea Lucescu a făcut anunțul: Dinamo Kiev U19 va juca în Giulești meciul din Youth League! Mesajul transmis lui Gigi Becali 

Echipa de tineret a lui Dinamo Kiev se află în România, acolo unde va juca meciul din Youth League împotriva celor de la Sporting Lisabona. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Sambata 26 Martie 2022, 21:04
Data actualizarii: Sambata 26 Martie 2022, 21:09

În urma invaziei declanșate în Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin, în dimineața zilei de 24 februarie, ucrainenii au fost forțați să își părăsească țara. Bărbații sunt nevoiți să lupte, după ce Volodimir Zelenski a decretat legea marțială, însă există și cazuri în care se fac excepții. 

Fotbalul ucrainean a fost suspendat, însă UEFA și autoritățile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a 'ajuta' și susține performanța, astfel că jucătorii de la echipa U19 a lui Dinamo Kiev au fost scoși din țară. Gigi Becali a sărit în ajutorul fotbaliștilor refugiați, pe care i-a cazat la baza de antrenament a echipei sale. 

UEFA a aprobat cererea celor de la Dinamo Kiev de a disputa meciul din Youth League în România. Mircea Lucescu a mers la inaugurarea arenei din Giulești.

Mircea Lucescu, detalii despre ucrainenii de la Dinamo Kiev ajutați de Gigi Becali 

La stadion au mers și jucătorii echipei U19 a lui Dinamo Kiev, cazată la baza de antrenament a celor de la FCSB. Juniorii lui Dinamo Kiev urmeză să dispute un meci din Youth League împotriva lui Sporting Lisabona, iar Mircea Lucescu, antrenorul echipei mari a lui Dinamo Kiev a dezvăluit că partida urmează să se dispute pe arena din Giulești. 

Tehnicianul a ținut să îi mulțumească încă o dată lui Gigi Becali pentru sprijinul oferit refugiaților ucraineni. 

„Pe acest stadion se va juca pe 7 aprilie meciul Dinamo Kiev contra lui Sporting Lisabona. Trebuia să se dispute pe 1 martie, dar din cauza războiului nu s-a putut disputa. Până la urmă UEFA a înțeles că nu poate elimina această echipă din competiție, mai ales că obținuse rezultate foarte bune. Calificarea a fost meritată. Li s-a permis de către conducerea Ucrainei să iasă, pentru a juca acest meci, după care se vor întoarce. 

Aș vrea să îi mulțumesc, lui Gigi Becali, în primul rând că le-a oferit posibilitatea să se antreneze în condiții foarte bune, ajutorul lui a fost extraordinar, dezinteresat. În același timp aș vrea să mulțumesc celor de la Rapid, meciul pe data de 7 la ora 14 e foarte bun, e important, deschide și perspectiva posibilității celorlalți jucători să iasă. Un meci important, să sperăm că publicul va veni în număr cât mai mare, va fi gratuit, Rapid a înțeles că nu trebuie să se plătească bilete, să vedem”, a adăugat tehnicianul. 

Întrebat dacă va fi revăzut în fotbalul românesc, Mircea Lucescu a răspuns, glumind: „Într-o altă viață. Am 77 de ani!” 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!