Oficialii lui Dinamo Kiev, mesaje de mulțumire pentru România și Gigi Becali: „Mi-aș dori ca bucureștenii să vină la stadion să ne susțină!” 

Dinamo Kiev Dinamo Kiev U19 Gigi Becali Sergey Mohnik Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Martie 2022, 14:50
Data actualizarii: Duminica 27 Martie 2022, 14:53

Echipa de tineret a lui Dinamo Kiev se află în România, acolo unde va juca meciul din Youth League împotriva celor de la Sporting Lisabona. 

În urma invaziei declanșate în Ucraina la ordinul lui Vladimir Putin, în dimineața zilei de 24 februarie, ucrainenii au fost forțați să își părăsească țara. Bărbații sunt nevoiți să lupte, după ce Volodimir Zelenski a decretat legea marțială, însă există și cazuri în care se fac excepții. 

Fotbalul ucrainean a fost suspendat, însă UEFA și autoritățile ucrainene au făcut tot posibilul pentru a 'ajuta' și susține performanța, astfel că jucătorii de la echipa U19 a lui Dinamo Kiev au fost scoși din țară. Gigi Becali a sărit în ajutorul fotbaliștilor refugiați, pe care i-a cazat la baza de antrenament a echipei sale. 

Mesajul transmis de oficialul lui Dinamo Kiev pentru România și Gigi Becali 

Sergey Mohnik, director general adjunct la Dinamo Kiev, a avut un mesaj pe care l-a transmis prin intermediul paginii oficiale de Facebook a clubului, mulțumind României și în special lui Gigi Becali și Mircea Lucescu pentru sprijinul acordat. 

„A fost dificil să să adunăm o echipă, pentru că la începutul războiului jucătorii nu se aflau doar la Kiev, ci și în alte regiuni din Ucraina. Cu toate acestea, echipa a putut să se reuneasă în totalitate, cu excepţia lui Vivcearenko, care s-a îmbolnăvit de coronavirus. Dinamo U19 se află în prezent în România şi a început pregătirile pentru meciul din UEFA Youth League cu Sporting Lisabona.

Aş dori să-i mulţumesc preşedintelui Ucrainei, comandantului nostru suprem, Volodimir Zelenski, ministrului Tineretului şi Sportului, Vadim Gutţait şi şefului Serviciului de Grăniceri, Serghei Deineko, cu ajutorul căruia vom face tot posibilul pentru a ne asigura că tinerii fotbalişti care sunt viitorul fotbalului nostru justifică această încredere şi reprezintă Ucraina cu demnitate pe arena fotbalului european.

Dorim să-i mulţumim preşedintelui clubului Dinamo, Igor Surkis, care este în legătură cu echipa non-stop, interesându-se nu doar de jucători, ci şi de familiile acestora. De asemenea, îi suntem sincer recunoscători preşedintelui clubului Steaua (n.r. FCSB), Gigi Becali, care ne-a oferit ocazia să locuim şi să ne antrenăm alături de echipa sa din Bucureşti. Vreau să remarc faptul că antrenorul principal al primei echipe, Mircea Lucescu, care este prezent la toate antrenamentele, participă activ la procesul de pregătire al Dinamo U19”, se arată în mesajul transmis de Sergey Mohnik pe pagina oficială a lui Dinamo Kiev. 

Dinamo Kiev U19, amical cu Rapid și FC Voluntari 

Totodată, directorul general adjunct de la Dinamo Kiev a confirmat și informația oferită de Mircea Lucescu, conform căreia Dinamo Kiev U19 va juca pe stadionul din Giulești meciul cu Sporting Lisabona U19. Mohnik a dezvăluit și că echipa de tineret a lui Dinamo Kiev va mai juca și două partide de pregătire cu Rapid și FC Voluntari. 

„În această seară (n.r. - sâmbătă), a avut loc marea deschidere a noului Stadion Rapid Bucureşti, la care am primit o invitaţie. Vom juca meciul nostru din UEFA Youth League împotriva echipei Sporting pe acelaşi stadion. S-a umplut stadionul la deschiderea arenei, iar când Mircea Lucescu şi gazda ceremoniei au informat suporterii locali că echipa Dinamo Kiev este prezentă în tribune, toţi spectatorii s-au ridicat de pe scaune şi au ovaţionat în picioare în onoarea ucrainenilor care sunt siliţi să ducă acest război sângeros, să lupte pentru suveranitatea şi independenţa lor. Mi-aş dori foarte mult ca suporterii bucureşteni să vină pe acest stadion pe 7 aprilie pentru a ne susţine echipa.

Băieţii sunt cât pot fi de binedispuşi în aceste condiţii. Desigur, evenimentele tragice din patrie nu pot decât să afecteze echipa din punct de vedere psihologic, aşa că este nevoie de ceva timp pentru a se pregăti. Avem zece zile pentru a ne pregăti bine pentru întâlnirea cu Sporting şi pentru a ţine acest meci în cel mai bun mod posibil. Alte două întâlniri de verficare sunt planificate cu cluburile din România, pe 28 martie cu Rapid şi pe 31, cu FC Voluntari.

Fotbaliştii se pregătesc cu mare zel şi motivaţie pentru viitorul meci, sunt recunoscători pentru şansa de a lupta şi apăra onoarea Ucrainei pe câmpul lor de luptă, terenul de fotbal. Tinerii dinamovişti se străduiesc să dispute acest meci de dragul tuturor compatrioţilor lor şi vor face tot posibilul pentru ca victoria să ofere Ucrainei măcar un mic moment de bucurie şi mândrie sportivă în vremurile întunecate ale războiului.

În numele clubului Dinamo Kiev, aş dori să-mi exprim recunoştinţa, respectul şi stima nemărginite faţă de apărătorii Ucrainei, care, uneori, cu preţul vieţii şi sănătăţii lor apără ţara noastră de invadatorii ruşi. Datorită eroismului şi sacrificiului armatei ucrainene, echipa noastră are acum şansa de a se pregăti pentru competiţii internaţionale, de a juca sub steagul albastru şi galben într-un turneu prestigios şi de a atrage şi mai mult atenţia comunităţii europene asupra războiului din Ucraina”, a adăugat oficialul clubului. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!