VIDEO Mircea Lucescu a lămurit situația jucătorilor din Ucraina ajunși la baza FCSB: "Nu se pune problema să joace fotbal"

Mircea Lucescu a vizitat baza de pregătire a celor de la FCSB, unde a fost cazată echipa U19 a lui Dinamo Kiev.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Martie 2022, 12:30
Data actualizarii: Miercuri 23 Martie 2022, 12:57

Dinamo Kiev U19 urmează să înfrunte Benfica U19 în sferturile de finală ale UEFA Youth League, iar Gigi Becali s-a hotărât să îi cazeze pe tinerii jucători ucraineni refugiați în România din cauza războiului. 

Fotbaliștii de la Șahtior și Dinamo Kiev nu vor juca pentru FCSB

Mai mult, trei jucători importanți de la Dinamo Kiev și Șahtior Donețk vor putea să se antreneze cu prima echipă a lui FCSB. În schimb, Sergiy Sydorchuk, Taras Stepanenko și Sergyi Kritsov nu vor juca în meciurile oficiale pentru bucureșteni, cel puțin pentru moment, anunță Mircea Lucescu.

"Am venit cu Gigi Becali să vedem locul în care ar putea fi cazată echipa de 19 ani a lui Dinamo Kiev, după cum știți, cu ajutorul UEFA, care le-a schimbat data meciului din optimile de finală, vor juca pe 6 aprilie, am insistat să joace la București echipa, am vorbit cu el. Am căutat să văd locuri de cazare și posibillități de antrenament, am vorbit cu Gigi, el s-a oferit să ia echipa și să o aducă aici, să se poată antrena în condiții foarte bune. 

Baza e foarte bună, pentru sportivi de nivelul acesta e foarte bună. I-am văzut și pe ucrainenii cazați aici, familiile din Odessa, am vorbit și Sydorchuk. Condițiile sunt foarte bune și nu putem decât să îi mulțumim pentru disponibilitatea lui generoasă de a ajuta oamenii. 

Nu se pune problema de jucători, presa preia lucruri fără să se gândească, el (n.r - Gigi Becali) a punctat foarte bine, că în cazul în care se va putea și se va da permisiunea jucătorilor ucraineni care sunt în Ucraina să iasă și să joace, atunci sigur că se pune problema ca ei să se poată antrena și să joace. El s-a oferit și să îi primească la antrenamente, dar nici nu se pune problema să joace, pentru că nu se poate, nu ar fi corect. Sunt aici, au venit de mai mult timp, au stat trei zile la George Copos la Crown Plaza, după s-au mutat în Pipera, unde sunt cu familiile lor. Fiecare dintre ei are câte trei copii, soția lui Sydorchuk așteaptă al patrulea. 

Nu se pune problema, cât timp acolo se moare, ca ei să joace fotbal", a spus Mircea Lucescu, prezentat la baza celor de la FCSB.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!