Andrei Prepelita FC Arges Liga 1 play-off Fotbal intern

Foaie verde de cucută, Prepeliță-i antrenor, nu-i glumă. Leo Badea scrie despre tehnicianul care a dus-o pe FC Argeș în play-off

”Foaie verde de cucută, jucați fotbal nu bătută”. Îmi amintesc de acest slogan cântat în Ghencea de micuța galerie a celor de la Scornicești. Dacă nu mă înșel, era în anul de grație 1983, atunci când atacul oltenilor era format din Prepeliță, Pițurcă și Iamandi.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 10 Martie 2022, 08:39
Data actualizarii: Joi 10 Martie 2022, 09:36

de Leo BADEA

Dupa un an celebrul trio avea să se destrame. Pițurcă a semnat cu Steaua iar Iamandi cu Dinamo, doar Constantin Prepeliță a ramas la Scornicești, acolo unde și-au făcut simțită prezența un Dumitru Dragomir, președinte de club, iar Florin Halagian antrenor. 

  • Andrei Prepeliță

Ce tâmpenie au putut să gândească niște pupincuriști ai vremurilor. Au promovat până în prima ligă o echipă din liga a treia doar pentru că în Scornicești se născuse Nicolae Ceaușescu. Nu vă speriați, nu despre comunism, și nici despre mizeriile făcute de sclaveții timpurilor vreau să scriu. 

Prepeliță este subiectul. Am apucat, deci, să-l văd jucând pe Constantin Prepeliță, un Lăcătuș al celor de la Scornicești. Un Lăcătuș, ca poziție în teren, deci, o extremă dreapta, un jucător bun pentru acea perioadă. Dar, nici el nu este subiectul meu de azi, ci fiul său Andrei. 

Pe Andrei Prepeliță l-am remarcat la un meci FC Argeș – Steaua. Atunci când am citit foaia de meci am văzut numele și m-am gândit imediat la faptul că, poate, este fiul celebrului Prepliță de la Scornicești. Astfel, Andrei Prepeliță a debutat în 2002 în fotbalul mare, la 17 ani, mai întai, cu un interviu la PRO TV, datorită numelui său.

Andrei Prepeliță avea atunci doar 17 ani și nu era decât un junior de perspectivă ce purta un nume cunoscut in fotbalul românesc. Evident că am urmărit evoluția lui ca jucător, iar acum, recunosc că, sunt impresionat de Andrei ca antrenor. Mulți au spus că FC Argeș este opera priceperii lui Mihai Ianovschi, numai că eu le spun celor care nu și-au dat seama de fapt, că ascensiunea argeșenilor i se datoreză în primul rând lui Andrei Prepeliță. Să nu uităm că FC Argeș, cu Andrei Prepeliță, a reușit să bată Farul la Constanța, FCSB-ul, o echipă aflată în lupta pentru titlu, dar și pe Botoșani, la ea acasă, la pauză fiind 1 – 0 pentru moldoveni.

Cu Prepeliță la timonă argeșenii au reușit imposibilul, și uite cum, datorită talentului, a priceperii și a pasiunii, Andrei Prepeliță a atras atenția tuturor, nu datorită numelui, ci a rezultatelor.

In fotbal, dar, și în viață, în general, contează mai puțin unde te-ai născut sau cum te numești, ci rezultatele muncii tale. 

Cine credea că în curtea „Regelui” Hagi, la Constanța, poate o echipă ca FC Argeș sa emita pretenții? Prepeliță a crezut și a plecat cu 3 puncte după un joc echilibrat, dar și după o execuție de excepție a lui Latovlevici. A urmat o victorie acasă cu FCSB, dupa o fază de cascadorii râsului, oferită de Andrei Vlad, cel mai poznaș și hazliu portar din România. 

S-au așezat planetele favorabil pentru Andrei Prepeliță, altfel de unde atâta noroc? S-a născut sub o stea norocoasă ca antrenor, altfel nu se explică cum numai în favoarea lui au greșit adversarii. Bun, a greșit si arbitrul Radu Petrescu când pe final n-a acordat moldovenilor un penalty evident. De remarcat faptul că, antrenorul piteștenilor a avut tăre de caracter și a recunoscut că a fost avantajat de o gafă a arbitrului, fapt care ne demostrează că are și un caracter puternic și frumos.  

Dacă se mai întreabă încă cineva ce îl recomandă pe Andrei Prepeliță, răspunsul nu e ca, în celebra colecție „Brigada Diverse”, jucate magistral de Dem Radulescu, Puiu Calinescu si Jean Constantin: „vocea si talentul”, ci, rezultatele lui Andrei Prepeliță. 

Prepeliță s-a bazat pe el și nu s-a speriat atunci când partenerul de pânză a părăsit corabia. A continuat cu îndârjire să creadă în valorile echipei și ,cu puțin noroc, dar mai ales cu pricepere, a calificat nesperat echipa în play-off, adică, în elita momentului în fotbalul românesc. Inteligența este calitatea omului de a gasi în situatii noi ivite, rapid, cele mai bune soluții. 

Îi prevăd o carieră frumoasă lui Andrei pentru că îl știu pasionat de fotbal, foarte atent la detalii, și, fiind o persoană serioasă n-are cum să nu răzbată într-o lume prețioasă și pretențioasă, cum e lumea fotbalului. Lumea nu este a celor ce pot, ci a celor ce vor, și fac lucruri. 

Ma declar fanul lui Prepeliță și îmi permit, la final, să recomand conducătorilor din fotbalul nostru să îl urmărească pe Andrei cu mai multă atenție. Cred cu tărie că o să reușească să atragă atenția datorită rezultatelor. Rezultate care se bazează pe seriozitate, pricepere și multă muncă.

Andrei, învață să-ți urmezi destinul cu bucurie și vei reuși într-o carieră remarcabilă în antrenorat!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!