EXCLUSIV Andrei Prepeliță admite greșeala de arbitraj care a dus FC Argeș în playoff: ”Am recunoscut mereu”

FC Argeș a ajuns în premieră în playoff, după ce s-a impus în ”finală” în fața lui FC Botoșani, 2-1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 00:07
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 08:24

Moldovenii au deschis scorul în meciul direct, dar s-au văzut conduși pe final. Elevii lui Marius Croitoru aveau nevoie de doar un egal pentru a se califica, dar golol doi nu a venit, iar FC Argeș, care a luptat eroic pe finalul sezonului regulat, s-a calificat.

Meciul a fost marcat de două greșeli de arbitraj grave ale lui Radu Petrescu. Grigore Turda l-a faultat pe Alin Șeroni în prima repriză, în careu, în timp ce, la ultima fază a meciului, Iasmin Latovlevici l-a faultat clar pe Mihai Roman II, însă brigada de arbitri nu a acordat penalty la niciuna dintre aceste faze.

Prepeliță, la Ora Exactă în Sport

Într-o intervenție la PRO X, Andrei Prepeliță, antrenorul care a scris istorie pentru FC Argeș, a comentat fazele de arbitraj, recunoscând că Radu Petrescu a greșit. Acesta susține însă că în timpul sezonului echipa a fost mai mult dezavantajată decât avantajată.

Am fost favorizați acum, dar dacă luați toate meciurile, noi și Chindia suntem cele mai dezavantajate echipe. Într-adevăr a fost un offside cu Clinceni și un fault la Matei (n.r. s-au impus în fața Academicii Clinceni și FC Argeș cu ajutorul arbitrilor).

Am recunoscut mereu, dar cred că nu suntem o echipă avantajată, sau nu de asta am ajuns în playoff”, a spus Andrei Prepețiță, la Ora Exactă în Sport.

Clasamentul la intrarea în playoff

1. CFR Cluj - 38 de puncte

2. FCSB - 31 de puncte

3. Universitatea Craiova - 27 de puncte

4. FC Argeș - 24 de puncte

5. Farul - 24 de puncte

6. FC Voluntari - 24 de puncte (rotunjire*)

*în caz de egalitate de puncte între două echipe, cel care a beneficiat de rotunjire este considerat inferior celui ce nu a beneficiat de rotunjire, următoarele metode de departajare fiind meciurile directe, respectiv golaverajul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!