EXCLUSIV Andrei Prepeliță admite greșeala de arbitraj care a dus FC Argeș în playoff: ”Am recunoscut mereu”

FC Argeș a ajuns în premieră în playoff, după ce s-a impus în ”finală” în fața lui FC Botoșani, 2-1.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 09 Martie 2022, 00:07
Data actualizarii: Miercuri 09 Martie 2022, 08:24

Moldovenii au deschis scorul în meciul direct, dar s-au văzut conduși pe final. Elevii lui Marius Croitoru aveau nevoie de doar un egal pentru a se califica, dar golol doi nu a venit, iar FC Argeș, care a luptat eroic pe finalul sezonului regulat, s-a calificat.

Meciul a fost marcat de două greșeli de arbitraj grave ale lui Radu Petrescu. Grigore Turda l-a faultat pe Alin Șeroni în prima repriză, în careu, în timp ce, la ultima fază a meciului, Iasmin Latovlevici l-a faultat clar pe Mihai Roman II, însă brigada de arbitri nu a acordat penalty la niciuna dintre aceste faze.

Prepeliță, la Ora Exactă în Sport

Într-o intervenție la PRO X, Andrei Prepeliță, antrenorul care a scris istorie pentru FC Argeș, a comentat fazele de arbitraj, recunoscând că Radu Petrescu a greșit. Acesta susține însă că în timpul sezonului echipa a fost mai mult dezavantajată decât avantajată.

Am fost favorizați acum, dar dacă luați toate meciurile, noi și Chindia suntem cele mai dezavantajate echipe. Într-adevăr a fost un offside cu Clinceni și un fault la Matei (n.r. s-au impus în fața Academicii Clinceni și FC Argeș cu ajutorul arbitrilor).

Am recunoscut mereu, dar cred că nu suntem o echipă avantajată, sau nu de asta am ajuns în playoff”, a spus Andrei Prepețiță, la Ora Exactă în Sport.

Clasamentul la intrarea în playoff

1. CFR Cluj - 38 de puncte

2. FCSB - 31 de puncte

3. Universitatea Craiova - 27 de puncte

4. FC Argeș - 24 de puncte

5. Farul - 24 de puncte

6. FC Voluntari - 24 de puncte (rotunjire*)

*în caz de egalitate de puncte între două echipe, cel care a beneficiat de rotunjire este considerat inferior celui ce nu a beneficiat de rotunjire, următoarele metode de departajare fiind meciurile directe, respectiv golaverajul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies