Fotbal intern

FCSB se poate pregăti de Champions League la Venus, în hotelul de cinci stele al lui Gigi Becali!

Patronul FCSB a cumpărat un hotel de cinci stele, după ce a strâns capital important din imobiliare și construcții. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 16:53
Data actualizarii: Sambata 23 Aprilie 2022, 17:14

La finalul anului trecut, Gigi Becali a achizționat Hotelul Inter din stațiunea Venus, din portofoliul grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și aflat în insolvență din 2016. Latifundiarul a plătit 6.8 milioane de euro, pentru stabilimentul de cinci stele. 

FCSB ar putea merge la Venus pentru cantonamentul din această vară

Hotelul, construit în 1971, ocupă cinci etaje, are 98 de camere, o suprafață construită de 2.670 metri pătrați și un teren de 4.584 metri pătrați, cu acces direct la plajă, două restaurante și piscină exterioară, iar compania patronului de la Astra Giurgiu investise aproximativ 10 milioane de euro în modernizarea sa, transformându-l în singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus, situată în sudul litoralului românesc. 

Hotelul din Venus, care va fi, probabil, administrat de apropiați ai latifundiarului și ar putea fi transformat într-unul cu circuit închis, dedicat exclusiv familiei, prietenilor și partenerilor de afaceri, ar putea deveni locul cantonamentului pentru pregătirea de vară a celor de la FCSB. În ultimii doi ani, "roș-albaștrii" nu au mai părăsit România, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de Covid-19, deși trebuiau să se deplaseze în Olanda, după reacomodarea la efort efectuată la Poiana Brașov. Între 2016 și 2018, trupa din Berceni a mers la Apeldoorn, în Olanda, iar în 2019 a urcat la Poiana Brașov.  

Becali făcuse ofertă pentru hotelul lui Adamescu

La începutul anului 2018, Becali negociase cu Carmen Palade, fosta soție a omului de afaceri Dan Grigore Adamescu, în trecut patron al Oțelului Galați, cumpărarea hotelul Rex din Mamaia. Cele doua părți nu s-au înțeles la preț, iar hotelul a fost cumpărat, în acest an, de dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian Hagag Development Europe, controlat de afaceristul Yitzhak Hagag, după ce compania Astra Asigurări, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL, ar fi executat-o silit pe fosta soție a lui Adamescu, pentru o datorie de 1.3 milioane de euro. 

Miliardarul Adamescu achiziționase locația în 2011, dar nu a mai apucat să îl readucă în circuitul turistic, înainte să fie trimis la închisoare și să decedeze într-o clinică privată din București, după ce fusese mutat din Penitenciaul Jilava. Tot în 2011, ultimul nivel a fost mistuit de un incendiu. La hotelul Rex au stat, în trecut, șeicul Qatarului, Julio Iglesias sau Michael Bolton. 

Nu e singurul patron din  Liga 1 cu hotel sau pensiune

Gică Hagi, acționarul majoritar și managerul de la FCV Farul Constanța, deține hotelul Iaki din Mamaia, încadrat la categoria patru stele. Acesta are 122 de camere și ar avea o valoare de aproximativ 15 milioane de euro. Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a investit și el mai multe milioane de euro într-o pensiune din nordul Moldovei și într-o fermă cu cai de rasă. 

Adrian Mititelu, patronul lui FCU Craiova, a deținut hotelul New York din Craiova, fost Geblescu, cu o clădire evaluată la 10 milioane de euro, dar l-a pierdut după ce nu a rambursat un împrumut luat de la CEC Bank. Și despre Neluțu Varga, principalul finanțator al lui CFR Cluj, presa a scris că ar fi fost în pericol să piardă hotelul Granata din Cluj-Napoca, după ce ar fi garantat cu el împrumutul în bitcoin, echivalentul unui milion de euro, necesari pentru finanțarea temporară a unei afaceri. 

Modifică setările cookies