Fotbal intern

Exigentul Cornel Dinu: "Deian Sorescu era un jucător mediu"

Deian Sorescu a plecat ieri în Polonia, la noua sa echipă, Rakow. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 17:26
Data actualizarii: Joi 20 Ianuarie 2022, 17:37

Cornel Dinu lasă de înțeles că Dinamo a făcut o afacere profitabilă după ce l-a vândut pe timișorean în Polonia și consideră că fostul căpitan din Ștefan cel Mare e un "jucător mediu".

Cornel Dinu: "S-a vândut foarte bine"

”Probabil că, din punct de vedere financiar, era nevoie de o astfel de operaţiune, care acoperă pe undeva din marile probleme pe care le are Dinamo. Era un jucător mediu, după părerea mea avea nişte probleme de concepţionare, de a-şi trata evoluţiile din teren. Daca s-a vândut la suma la care s-a vândut, părerea mea că s-a vândut foarte bine”, a afiramt Cornel Dinu, potrivit telekomsport.ro, despre golgheterul lui Dinamo în cele 21 de etape scurse din campionat.

Cât va încasa Dinamo pe Sorescu 

Din informațiile știrilor PRO TV, Dinamo va încasa 1 milion de euro pe Deian Sorescu. Doar că suma va fi livrată timp de un an în conturile grupării din Ștefan cel Mare. Totodată, Iuliu Mureșan și-a mai securizat și un procent de 15% dintr-un posibil viitor transfer al jucătorului de la Rakow. 

Flavius Stoican, antrenorul lui Dinamo, are de rezolvat o ecuație dificilă: cu cine îl va înlocui pe Sorescu. În acest sezon, timișoreanul a acumulat 19 prezențe în Liga 1, în care a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere o pasă decisivă. Cu toate că a avut evoluții bune, mai ales în prima parte a campionatului, jucătorul nu a putut împiedica declinul lui Dinamo, care a încheiat 2021 pe penultimul loc, cu doar 12 puncte după 21 de etape. 

"Toată energia mea este canalizată pe acest meci cu FC Argeş, chiar dacă numeric nu suntem cum trebuie. Rămâne să nu facem greşeli mai multe decât adversarul. Cu siguranţă veţi vedea o atitudine pe care o doresc suporterii. Despre meciul cu FCSB fiţi convinşi că voi face tot ce îmi stă în putinţă, atât eu cât şi jucătorii, să ne ridicăm la nivelul celor de la FCSB. Nu contează unde se va juca, este important ca noi să fim 100% din toate punctele de vedere.

Contează starea de spirit şi încrederea, dar până la meciul cu FCSB ne dorim ca meciul cu FC Argeş să ne dea un plus de încredere. Contează cum îl abordăm şi nu vreau să găsim un alibi că suntem doar 17, că suntem tineri. Ei sunt favoriţi, sunt pe locul 8, sunt în cărţi (pentru play-off), noi suntem în căutări. Sperăm să ne ridicăm şi la nivelul lui FC Argeş"

  • Partida FC Argeş - Dinamo, din cadrul etapei a 22-a, se va disputa vineri, de la ora 20:00, la Piteşti.
  • Dinamo - FCSB se va juca duminică, 30 ianuarie, de la ora 20:00.
Modifică setările cookies