Liga 1

OFICIAL | Deian Sorescu s-a transferat în Polonia! Cât va câștiga lunar cel mai bun jucător al lui Dinamo 

Deian Sorescu a plecat de la Dinamo în această iarnă.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 20:45
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 21:40

UPDATE 21:39 Iuliu Mureșan a anunțat oficial că Deian Sorescu se va transfera la Rakow, în Polonia. De asemenea, administratorul special al lui Dinamo a precizat că jucătorul și-a dat acordul să plece din Ștefan cel Mare.

„Am semnat actele de transfer ale lui Deian Sorescu în Polonia, la Rakow. Suma este destul de aproape de ceea ce am dorit. Am acceptat-o din mai multe motive. Avem nevoie de bani la club, iar dacă Sorescu ar fi ratat și acum transferul în străinătate, nu știu cum ar fi evoluat el în continuare. 

E de înțeles așa ceva. Eu, care sunt de mulți ani în fotbal, știu cum reacționează un jucător care speră la ceva. Sper să-i fie foarte bine lui Deian, să evolueze bine și să ajungă la echipa națională. 

Da, vom păstra un procent de 15% din următoarea tranzacție. Știu că polonezii s-au înțeles și cu jucătorul. Nu e niciun impediment în calea transferului. Acum 30 de minute am semnat actele”, a declarat Iuliu Mureșan pentru DigiSport.

Deian Sorescu (24 ani) va placa în sfârșit de la Dinamo în iarna aceasta. Rakow l-a convins pe Iuliu Mureșan să-l cedeze pe jucătorul de bandă pe 700.000 de euro, cu toate că în primă fază administratorul special al „câinilor” cerea 1 milion de euro. 

Sorescu va avea un salariu atractiv la vicecampioana Poloniei. Potrivit jurnalistului Emanuel Roșu, Rakov îl ademenește cu un venit lunar de 20.000 de euro, dublu față de cât este remunerat în prezent la Dinamo. 

Fostul căpitan al grupării din Ștefan cel Mare a mai fost curtat în această iarnă de Damac și Gaziantep, iar Iuliu Mureșan a încercat să profite de interesul celor două cluburi și să mai obțină 100.000 de euro de la polonezi. Doar că Rakow a fost singura echipă care a înaintat o ofertă oficială conducerii lui Dinamo. 

În acest sezon, Deian Sorescu a acumulat 19 prezențe în Liga 1, în care a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere o pasă decisivă. Cu toate că a avut evoluții bune, mai ales în prima parte a campionatului, jucătorul nu a putut împiedica declinul lui Dinamo, care a încheiat 2021 pe penultimul loc, cu doar 12 puncte după 21 de etape. 

Clasamentul Ligii 1 


Modifică setările cookies