Dinamo Deian Sorescu rakow Superliga

EXCLUSIV Dinamo, profit uriaș de pe urma lui Deian Sorescu, după ce l-au adus gratis la echipă în 2018! Cât vor încasa „câinii”

Deian Sorescu va evolua pentru Rakow, în campionatul Poloniei.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 22:40
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 23:02

În această iarnă, Dinamo a reușit în sfârșit să-l vândă pe Deian Sorescu (24 ani). Rakow a negociat intens în ultimele 24 de ore pentru jucătorul de bandă al „câinilor”, iar marți, 18 ianuarie 2022, Iuliu Mureșan a anunțat că a ajuns la un acord cu vicecampioana Poloniei. 

Din informațiile știrilor PRO TV, Dinamo va încasa 1 milion de euro pe Deian Sorescu. Doar că suma va fi livrată timp de un an în conturile grupării din Ștefan cel Mare. Totodată, Iuliu Mureșan și-a mai securizat și un procent de 15% dintr-un posibil viitor transfer al jucătorului de la Rakow. 

  • Deian Sorescu

Astfel, în urma acestei tranzacții, „câinii au acumulat un profit uriaș, având în vedere că în vara lui 2018 l-au achiziționat gratis de la Politehnica Timișoara.

Deian Sorescu va avea un salariu atractiv la vicecampioana Poloniei. Potrivit jurnalistului Emanuel Roșu, Rakow îl ademenește cu un venit lunar de 20.000 de euro, dublu față de cât este remunerat în prezent la Dinamo. 

În acest sezon, Deian Sorescu a acumulat 19 prezențe în Liga 1, în care a reușit să marcheze 8 goluri și să ofere o pasă decisivă. Cu toate că a avut evoluții bune, mai ales în prima parte a campionatului, jucătorul nu a putut împiedica declinul lui Dinamo, care a încheiat 2021 pe penultimul loc, cu doar 12 puncte după 21 de etape. 

Clasamentul Ligii 1 

Iuliu Mureșan: „Nu e niciun impediment în calea transferului”

Iuliu Mureșan a anunțat oficial că Deian Sorescu se va transfera la Rakow, în Polonia. De asemenea, administratorul special al lui Dinamo a precizat că jucătorul și-a dat acordul să plece din Ștefan cel Mare, așa că transferul nu poate fi blocat.

„Am semnat actele de transfer ale lui Deian Sorescu în Polonia, la Rakow. Suma este destul de aproape de ceea ce am dorit. Am acceptat-o din mai multe motive. Avem nevoie de bani la club, iar dacă Sorescu ar fi ratat și acum transferul în străinătate, nu știu cum ar fi evoluat el în continuare. 

E de înțeles așa ceva. Eu, care sunt de mulți ani în fotbal, știu cum reacționează un jucător care speră la ceva. Sper să-i fie foarte bine lui Deian, să evolueze bine și să ajungă la echipa națională. 

Da, vom păstra un procent de 15% din următoarea tranzacție. Știu că polonezii s-au înțeles și cu jucătorul. Nu e niciun impediment în calea transferului. Acum 30 de minute am semnat actele”, a declarat Iuliu Mureșan pentru DigiSport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!