EXCLUSIV Din Premier League, înapoi în tribunele din Liga 1! Marele regret al unui campion cu FCSB: „Am zis că aleg fotbalul, nu banii!” Antrenorul care l-a 'păcălit': „Mi-a zis că mă vrea, m-a ținut în tribună!” 

Florin Gardoș (33 ani) a vorbit despre revenirea în România și momentul care îl regretă cel mai mult. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 06 Mai 2022, 11:29
Data actualizarii: Sambata 07 Mai 2022, 10:25

Fostul fundaș central care a câștigat de două ori titlul în România alături de FCSB, trecut pe la Southampton, în Premier League, a dezvăluit care este momentul din carieră pe care îl regretă, prin prisma unei alegeri făcute. Gardoș a vorbit despre revenirea în Liga 1, arătându-și regretul față de decizia de a refuza o ofertă atractivă, din punct de vedere financiar, de la un club din Kazakhstan. 

Florin Gardoș, despre antrenorul care l-a 'păcălit': „Mi-a zis că mă vrea la echipă, m-a ținut prin tribună!” 

Gardoș a povestit că în momentul în care a revenit în Liga 1, de la Southampton, a refuzat o ofertă din Kazakhstan pentru a semna cu Universitatea Craiova. Decizia a luat-o după ce a fost contactat de antrenorul echipei de la acea vreme, Devis Mangia, care i-a transmis că îl vrea la echipă. 

Jucătorul a semnat cu oltenii, însă primele meciuri le-a petrecut în tribune, momente în care a început să își regrete decizia de a reveni în țară. După jumătate de an petrecut la Universitatea Craiova, Gardoș a fost împrumutat la Poli Iași în 2019. 

„Eu îl înțeleg (n.r. pe Nicolae Stanciu), am realizat și eu mai pe finalul carierei că partea financiară este foarte importantă, rămâi, practic cu trofeele pe care le-ai câștigat și cu banii. În rest, nu prea interesează pe prea multă lume CV-ul tău. Eu le-am trăit pe propria piele și mi-a dat seama că noroc că am reușit să strâng niște bani și să mă pot mândri că am jucat în Champions League, am câștigat campionate în România și asta e tot ce contează. 

Vreau să fac o comparație, eu am avut de făcut o alegere asemănătoare înainte de a veni la Craiova (n.r. Universitatea Craiova), am avut ofertă din Kazakhstan. Am zis că aleg fotbalul, nu am ales banii și am dat de un antrenor, Devis Mangia, care vreo cinci meciuri m-a ținut prin tribună și nu mi-a ieșit așa cum îmi doream. Nu știi niciodată când îți alegi. 

Veneam din Premier League, soția mea era însărcinată în opt luni, am luat o decizie, foarte grea, de a mă întoarce în România, am vorbit cu el la telefon, mi-a zis că mă vrea la echipă. În primele cinci meciuri eram în cantonament cu echipa și primul sub listă, adică cinci meciuri la rând sunt primul sub listă, cât să mai rezist. Am luat decizia asta și pe urmă mi-a părut rău. 

Bine, mi-a părut rău, bine, mi-a părut rău că l-am prins antrenor pe Mangia, pentru că orice antrenor ar fi fost, dacă aș fi prins unul român, jucam”, a declarat Florin Gardoș la PRO Arena

  • 6.8 milioane de euro a plătit Southampton pentru transferul lui Florin Gardoș de la FCSB, în 2014. 
  • 18 meciuri a jucat pentru prima echipă a englezilor și 17 meciuri pentru echipa a doua. 
  • 5 trofee a câștigat în carieră fundașul central, 4 dintre ele alături de FCSB și unul alături de Universitatea Craiova. 
Modifică setările cookies