Southampton Barcelona transferuri Fotbal extern Southampton

Southampton, lider în topul cluburilor cu cele mai mari profituri din transferuri. Recordul stabilit de Barcelona

Pe teren, Southampton a retrogradat din Premier League, dar în clasamentul global al cluburilor cu cele mai mari profituri din transferuri în vara anului 2023, „sfinții” se află în frunte.
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 02 Octombrie 2023, 10:24
Data actualizarii: Luni 02 Octombrie 2023, 10:25

După retrogradare, clubul englez a reușit să vândă cei mai buni jucători ai săi, generând un profit de 162 de milioane de euro pe piața de transferuri - o sumă de care niciun alt club nu se apropie.

Cele mai mari profituri din transferuri obținute de cluburi în fereastra de transferuri din vara anului 2023

Cea mai mare parte a banilor a fost obținută pentru serviciile mijlocașului Romeo Lavia, pentru care Chelsea a plătit o sumă de 62.1 milioane de euro. Doar Virgil van Dijk, care a părăsit-o pe Southampton pentru 84.65 milioane de euro și a semnat cu Liverpool în ianuarie 2018, a fost vândut mai scump în istoria clubului.

Tino Livramento (pentru 37.2 milioane de euro la Newcastle), James Ward-Prowse (pentru 34.8 milioane de euro la West Ham) și a atacantul dreapta Nathan Tella, care s-a alăturat lui Bayer Leverkusen pentru 23.3 milioane de euro, sunt alte trei plecări care au contribuit la vânzările record ale „sfinților”. În plus față de veniturile din transferuri permanente, Southampton a obținut și aproximativ 5 milioane de euro din împrumuturi, inclusiv transferul internaționalului german Armel Bella-Kotchap la PSV Eindhoven.

Veniturile din transferuri ale lui Southampton de 182 de milioane de euro au fost depășite doar de Brighton (190 de milioane de euro) și echipa din Bundesliga RB Leipzig (241 de milioane de euro) în ultima fereastră de transferuri. Cu toate acestea, deoarece ambele cluburi au investit în mod semnificativ în comparație cu Southampton, ele se află doar pe locul patru și cinci în clasamentul profiturilor din transferuri.

Cluburi cu cele mai mari profituri din transferuri: Barcelona stabilește un record

În fața lor se află două echipe spaniole, Barcelona și Villarreal. Cu venituri de aproximativ 105 milioane de euro, care includ vânzările lui Ousmane Dembélé (pentru 50 de milioane de euro la PSG) și Antoine Griezmann (pentru 20 de milioane de euro la Atlético), și cheltuieli de doar 3,4 milioane de euro, catalanii stabilesc un nou record. Deoarece campionii spanioli cu probleme financiare au semnat în principal jucători liberi de contract și acorduri de împrumut din motive de fair-play financiar, au reușit să obțină cel mai mare profit din transferuri din istoria clubului în această vară.

Villarreal a investit doar în Alexander Sorloth de la Leipzig (10 milioane de euro) și Ramon Terrats de la Girona (2,5 milioane de euro), dar a obținut 110 milioane de euro din vânzarea jucătorilor săi de top, precum atacantul Nicolas Jackson (pentru 37 de milioane de euro la Chelsea), Pau Torres (pentru 33 de milioane de euro la Aston Villa) și Samuel Chukwueze (pentru 20 de milioane de euro la AC Milan).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!