Englezii aruncă bomba! Cum a fost posibil ca atacantul de top al lui Manchester United să semneze gratis cu Arsenal

Alessia Russo Arsenal Manchester United Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Martie 2024, 11:47
Data actualizarii: Marti 05 Martie 2024, 11:50

Englezii au dezvăluit cum a fost posibil ca Alessia Russo (25 de ani, atacant central) să plece de la Manchester United și să semneze din poziția de jucător liber de contract cu rivala Arsenal.

Potrivit publicației The Athletic, povestea dezvăluie promisiuni verbale nerespectate și pierderi ulterioare de jucătoare cheie, subliniind o perioadă critică de tranziție pentru Manchester United Women sub noua conducere a INEOS.

Promisiuni încălcate și plecări ale vedetelor

În timpul ferestrei de transfer din ianuarie 2023, Manchester United ar fi ajuns la o înțelegere verbală cu Russo, promițând că va reveni asupra unor condiții cheie, însă totul s-a încheiat prin plecarea jucătoarei la Arsenal în vară.

  • Alessia Russo / Getty Images

Greșelile făcute de conducerea lui United în negocierile cu jucătoarele au dus nu doar la plecarea lui Russo, ci și la transferul fundașei Ona Batlle la Barcelona, slăbind și mai mult echipa lui United. Articolul menționează și o posibilă plecare a portarului Mary Earps, negocierile de prelungire fiind în impas de peste 18 luni.

Aceste incidente scot în evidență o abordare haotică a negocierilor de contracte și a păstrării jucătoarelor la United, ridicând întrebări cu privire la strategia de management a clubului și respectul față de jucătoare, mai scrie sursa citată.

În ciuda apelurilor repetate ale antrenorului Marc Skinner pentru întăriri, în special în apărare, clubul nu a reușit să facă niciun transfer în perioada de mercato din ianuarie.

Lipsa de acțiune a conducătorilor clubului au făcut ca United să fie în momentul de față la 12 puncte în urma liderului din campionat, Chelsea.

Rolul crucial al INEOS în negocierile viitoare

Sosirea INEOS ca noi proprietari anunță o eră în care Manchester United Women are putea suferi o transformare importantă. Noua conducere și-a asumat răspunderea pentru efectuare a efectua un audit complet al structurii și operațiunilor echipei.

Pe măsură ce Manchester United Women caută să reducă diferența față de echipele de top, atenția se va concentra pe capacitatea INEOS de a insufla stabilitate în operațiunile clubului. Incidentul Russo servește ca un avertisment cu privire la ceea ce se poate întâmpla atunci când comunicarea și încrederea se deteriorează, mai scrie The Athletic.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!