Fotbal intern

Ăsta-i derby? 0-9, scor de rugby! Florin Caramavrov, după un nou eșec al lui Dinamo în fața celor de la FCSB

În goana după audiență, televiziunile care transmit Liga 1 se întrec în catalogări pompoase, „Derby de România”, „Marele Derby”, „Eternul Derby”, pentru un meci care nu mai are nicio legătură cu celebrele Dinamo – Steaua dinainte de Revoluție și ceva ani după.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 23:25
Data actualizarii: Duminica 30 Ianuarie 2022, 23:35

de Florin Caramavrov

Doar stadionul a rămas. Aceeași veche „Groapă” din „Ștefan cel Mare”, o rușine pentru tot ce a însemnat Dinamo. Dar la așa echipă, așa stadion.

Sunt prea multe argumente că meciul ăsta nu mai e derby, și primul e tocmai situația dezastruoasă în care a ajuns clubul lui Dinu, Mulțescu, Augustin, Lucescu, Lupescu, Mateuț și Răducioiu. Dinamo trebuia să fie de vreo doi ani în Liga a doua, dar a fost salvată de pandemie și de deciziile FRF.

A fost 0-9 în campionatul ăsta (0-6 în tur, 0-3 în retur). Ce derby să mai fie, serios acum? Apoi, priviți cum arată și ascultați cum sună: Dinamo – FCSB. Nu are nicio rezonanță și nicio relevanță în comparație cu Dinamo – Steaua de altădată.

Deși îmi voi atrage ceva înjurături - sunt mulți oameni needucați în România -, am să reamintesc că FCSB este un club înființat în 2003, care a folosit ilegal și abuziv numele, marca, imaginea și identitatea CSA Steaua Bucureșit. Există decizii definitive ale Justiției din România, că le place unora sau nu le place, care clarifică situația mărcii, numelui și palmaresului. Dacă vom umbla la nesfârșit cu ochelari de cal și vom vedea doar ce ne convine, și nu e vorba doar de speța de mai sus, nu vom avea niciun viitor în țara asta.

Dinamo, o adunătură de băieți bezmetici

Dar subiectul e amplu și discutat continuu. Să revenim la meciul de duminică seara. Nu se simte niciun miros de derby, nu mai există spiritul acela de altădată, ci doar niște intrări necontrolate, alimentate și de declarațiile comico-războinice ale antrenorului Stoican. Dinamo e o adunătură de băieți bezmetici care habar nu au ce caută la acest club, au ajuns și ei conjunctural aici, nu zic că e vina lor neapărat, ci a celor care-i aduc, probabil din disperare, că altfel nu înțeleg.

Dar să consemnăm și ceva pozitiv de la acest așa-zis derby: evoluțiile celor doi puștani de la FCSB, Octavian Popescu și Ianis Stoica, în vârstă de 19 ani fiecare, doi băieți cu talent și cu poftă de fotbal. Ei au nevoie doar să fie instruiți și direcționați cum trebuie, ca să poată crește și mai mult fotbalistic. Ar fi spre binele lor să scape cât mai repede și să se transfere la niște cluburi care au capacitatea să-i șlefuiască.

Modifică setările cookies