Academica Clinceni Academica LPS Helmut Duckadam Adrian Budeanu Fotbal intern

Academica Clinceni, transformare totală. Echipa ar putea să poarte numele unui fotbalist legendar 

Academica Clinceni, penultima clasată în play out-ul ligii întâi, va intra în faliment și va avea un alt nume îcepând cu noul sezon fotbalistic.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2022, 18:49
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2022, 18:49

Primarul Clinceniului, Adrian Budeanu, a reacționat după ce Academica a retrogradat în Liga 3 din cauza problemelor financiare de Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL). Budeanu a ales ca echipa să intre în faliment și să înceapă sezonul viitor din Liga 4. Totodată, "noul Clinceni" va deține un alt nume, potrivit lui Helmut Duckadam.

„Am ajuns în situația asta nefericită deoarece Tribunalul nu ne-a aprobat intrarea în insolvență. Vom intra în faliment și ne vom înscrie în Liga 4, cu titulatura «Academica LPS Helmut Duckadam»”, au fost cuvintele lui Budeanu, potrivit Gazeta Sporturilor.

Academica Clinceni, retrogradată în Liga 3

Neachitarea datoriilor ilfovenilor față de Cristian Gavra, care a evoluat în perioada iulie 2021 - februarie 2022 și care este cotat în clipa actuală la 25.000 de euro, potrivit site-urilor de specialitate, a dus la deciza CNSL în ce privește retrogradarea Academicii în Liga 3.

„Gavra Cristian vs. ACS FC Academica Clinceni - Neexecutare Hotărâre CNSL - În temeiul art.85.1.C, teza a II a din RD dispune excluderea din toate competițiile în curs și retrogradarea echipei în categorie inferioară.

Pune în vedere clubului ca până la data de 15.07.2022 să execute obligația de plată sub sancțiunile prevăzute de art.85.2 din RD, respectiv excluderea din toate competițiile LPF, FRF și AJF", se arăta în decizia CNSL de acum aproape o săptămână.

Clinceniul în Liga 1

Gruparea ilfoveană a terminat pe locul 15 în play out-ul Ligii 1, pierzând fiecare partidă disputată. În sezonul regulat, Academica a terminat tot pe poziția a 15-a, cu 22 de înfrângeri, dar au reușit să câștige trei partide și să facă cinci egaluri.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!