Adrian Budeanu Academica Clinceni Superliga

După Gaz Metan, o altă echipă din Liga 1 are probleme mari: ”Riscăm să nu terminăm campionatul din cauza datoriilor”

După ce Gaz Metan a fost în centrul atenției în ultima perioadă din cauza problemelor financiare de la echipă, acum o altă echipă din Liga 1 riscă să nu termine actualul sezon din cauza datoriilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 17:27
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 17:29

Primarul comunei Clinceni, Adrian Budeanu, a dezvăluit că Academica riscă să nu termine actualul sezon din cauza inacapacității de a plăti datoriile către foștii jucători și antrenori. Ilfovenii, care sunt ultimii în Liga 1, au fost amenințați și cu depunctarea.

Academica Clinceni riscă să nu termine actualul sezon de Liga 1!

”Există riscul să nu terminăm campionatul din cauza datoriilor. Există șanse să nu luăm licența. Sunt datorii mari la ANAF, la jucători, la Ilie Poenaru și Marian Dună. Săptămâna viitoare trebuie să efectuăm plăți, altfel riscăm depunctarea. Am avut tot felul de promisiuni care n-au fost respectate. Inclusiv Liga ne-a promis că ne ajută cu sprijin financiar, chiar și televiziunile, dar, momentan, sunt doar vorbe.

La Clinceni nu sunt datorii atât de mari ca la Dinamo sau Gaz Metan, care sunt protejate de insolvență. Suntem singurul caz din țară care nu se încadrează ca și insolvenți. Suntem aceeași formă de organizare, datoriile nu sunt mari, dar cererea de intrare în insolvență nu a fost aprobată. Vom mai trimite una cât de curând, în speranța că va fi aprobată.

Deci, repet, problema nu sunt datoriile mari, ci incapacitatea de a le plăti. momentan. Dacă am fi beneficiat și noi de insolvență, nu am fi avut probleme. Pe noi ne-a apăsat foarte mult cazul pe care l-am avut la UEFA, cu un jucător care a jucat 47 de minute la noi. A fost vorba de o sumă mare de bani”, a declarat Adrian Budeanu, pentru playsport.ro.

Ilfovenii sunt ultimii în Liga 1, cu două victorii și 11 puncte obținute după 26 de etape. În ultimul meci, Academica a suferit cea mai usturătoare înfrângere din acest sezon, scor 2-8 cu Farul Constanța.

În următoarea rundă, ilfovenii vor primi vizita celor de la Universitatea Craiova.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!