Fotbal extern

ZLATAN 40 | Chivu și o poveste memorabilă cu Ibra: ”Am dat și am fugit. Nu eram tâmpit să stau la bătaie cu un animal”

Marele Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani, vârstă la care continuă să joace la cel mai înalt nivel. Suedezul este legitimat acum la AC Milan și este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 16:54
Data actualizarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 17:00

În urmă cu patru ani, Cristi Chivu a povestit un episod memorabil din perioada petrecută la Ajax Amsterdam, unde a fost coleg cu Zlatan.  Chivu s-a enervat la un antrenament, după ce a fost lovit în repetate rânduri de Ibra, și i-a răspuns pe măsură. 

„Nu l-am bătut, am dat și am fugit, trebuie să menționez asta. Nu eram tâmpit să stau la bătaie parte în parte cu un animal. Mă lovea intenționat la antrenament cu mingea. I-am spus o dată, i-am spus și a doua oară și l-am lovit și eu. După ce l-am lovit s-a întors la mine și mi-a fost frică să nu-mi dea una. 

Am dat eu și am fugit. Nu eram căpitan, a doua zi m-au numit. Nu aveam nici antrenor la acel antrenament, apoi a venit Koeman și m-a numit căpitan. Nu acesta a fost motivul pentru care m-au numit căpitan, nu are nicio legătură”, spunea Chivu, la Digi Sport.

Chivu și Ibrahimovic au fost colegi la Ajax și la Inter Milano.

Zlatan Ibrahimovic, în cifre

A început să joace fotbal la nivel de seniori în 1999, acasă, la Malmo. A trecut pe la marile rivale din Italia, Milan, Inter și Juventus. A jucat la Barcelona lui Pep Guardiola și a devenit idol la Paris. 

În cariera sa a marcat 485 de goluri și a dat 195 de pase decisive în 789 de partide, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În 2009, Barcelona, atunci câștigătoare de Liga Campionilor, plătea 69,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Zlatan de la Inter.

Trofeele din CV-ul lui Zlatan

Ajax: două titluri, o Cupă și o Supercupă

Juventus: două titluri (retrase din cauza scandalului Calciopoli)

Inter Milano: trei titluri, două Supercupe

AC Milan: un titlu și o Supercupă

Barcelona: un titlu, două Supercupe, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

PSG: Patru titluri, două Cupe și trei Cupe ale Ligii

Manchester United: Supercupa Angliei și Europa League.

Articole pe subiect
CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies