Fotbal extern

ZLATAN 40 | ”Adri, trezește-te! Am avut un coșmar. Am visat că Ronaldo e mai bun decât mine!”

Marele Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani, vârstă la care continuă să joace la cel mai înalt nivel. Suedezul este legitimat acum la AC Milan și este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. 

Daniel Anghel
Data publicarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 00:00
Data actualizarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 08:28

A început să joace fotbal la nivel de seniori în 1999, acasă, la Malmo. A trecut pe la marile rivale din Italia, Milan, Inter și Juventus. A jucat la Barcelona lui Pep Guardiola și a devenit idol la Paris. 

Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani

Adrian Mutu a fost coleg cu starul suedez la Juventus și a rememorat, în urmă cu doi ani, un episod din cantonamentul bianconerilor.

  • Adrian Mutu și Zlatan Ibrahimovic

"Odată, când eu şi Ibra jucam împreună pentru Juventus, înainte de meci, în cantonament, dormeam în aceeaşi cameră.

Într-o noapte, Ibra îmi spune: Adri, trezeşte-te! Am avut un coşmar, am visat că Ronaldo (n.r. Cristiano Ronaldo) e mai bun decât mine! A adormit din nou doar după ce i-am spus: Nu, Zlatan, nu! Tu eşti cel mai bun fotbalist din lume! Stai calm, culcă-te la loc!”, povestea Mutu, în 2019.

În cariera sa, Zlatan Ibrahimovic a fost coleg cu românii Bogdan Lobonț, Nicolae Mitea, Cristi Chivu, Adrian Mutu și Ciprian Tătărușanu.

Singurul trofeu european din CV-ul bogat al lui Zlatan este Europa League, cucerit în perioada petrecută la Manchester United, cu Jose Mourinho.

Cariera lui Zlatan Ibrahimovic, în cifre

A început să joace fotbal la nivel de seniori în 1999, acasă, la Malmo. A trecut pe la marile rivale din Italia, Milan, Inter și Juventus. A jucat la Barcelona lui Pep Guardiola și a devenit idol la Paris. 

În cariera sa a marcat 485 de goluri și a dat 195 de pase decisive în 789 de partide, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În 2009, Barcelona, atunci câștigătoare de Liga Campionilor, plătea 69,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Zlatan de la Inter.

Trofeele din CV-ul lui Zlatan

Ajax: două titluri, o Cupă și o Supercupă

Juventus: două titluri (retrase din cauza scandalului Calciopoli)

Inter Milano: trei titluri, două Supercupe

AC Milan: un titlu și o Supercupă

Barcelona: un titlu, două Supercupe, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

PSG: Patru titluri, două Cupe și trei Cupe ale Ligii

Manchester United: Supercupa Angliei și Europa League

VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies