Fotbal extern

ZLATAN 40 | Așa îți anunți transferul dacă te cheamă Ibrahimovic: ”Cu plăcere” / ”Întoarceți-vă la baseball”

Marele Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani, vârstă la care continuă să joace la cel mai înalt nivel. Suedezul este legitimat acum la AC Milan și este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. 

Daniel Anghel
Data publicarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 08:20
Data actualizarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 09:05

În 2018, după aproape doi ani la Manchester United, Zlatan Ibrahimovic a luat drumul Statelor Unite, acolo unde a semnat cu LA Galaxy și unde se credea că-și va încheia cariera. Nu a fost așa.

În 2020, Ibra s-a întors în Serie A, la AC Milan, dar a rămas în mintea americanilor nu doar prin execuțiile sau declarațiile sale, ci și prin modul în care și-a anunțat sosirea în Los Angeles.

  • Zlatan Ibrahimovic

Așa îți anunți transferul dacă te cheamă Ibrahimovic: ”Dragă Los Angeles, cu plăcere!”

Adică în stilul caracteristic! Zlatan a cumpărat o întreagă pagină în cotidianul Los Angeles Times pentru a-și anunța sosirea la LA Galaxy. ”Dragă Los Angeles, cu plăcere!”, a fost scurtul mesaj transmis de Zlatan pe întreaga pagină, alături de un autograf.

Tot ”cu stil” și-a anunțat și plecarea de la LA Galaxy, la începutul anului 2020. De data aceasta, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

"Am venit, am văzut, am cucerit, Mulţumesc celor de la LA Galaxy pentru că m-au făcut să mă simt viu. Iar fanilor lui Galaxy le spun - l-aţi vrut pe Zlatan, l-aţi avut pe Zlatan. Povestea continuă... acum întoarceţi-vă la baseball!”, a scris atunci Zlatan.

Cariera lui Zlatan Ibrahimovic, în cifre

A început să joace fotbal la nivel de seniori în 1999, acasă, la Malmo. A trecut pe la marile rivale din Italia, Milan, Inter și Juventus. A jucat la Barcelona lui Pep Guardiola și a devenit idol la Paris. 

În cariera sa a marcat 485 de goluri și a dat 195 de pase decisive în 789 de partide, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În 2009, Barcelona, atunci câștigătoare de Liga Campionilor, plătea 69,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Zlatan de la Inter.

Trofeele din CV-ul lui Zlatan

Ajax: două titluri, o Cupă și o Supercupă

Juventus: două titluri (retrase din cauza scandalului Calciopoli)

Inter Milano: trei titluri, două Supercupe

AC Milan: un titlu și o Supercupă

Barcelona: un titlu, două Supercupe, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

PSG: Patru titluri, două Cupe și trei Cupe ale Ligii

Manchester United: Supercupa Angliei și Europa League

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies