Fotbal extern

ZLATAN 40 | Te-ai întrebat cum reacționează Ibra când ia foc hotelul? :) 

Marele Zlatan Ibrahimovic a împlinit 40 de ani, vârstă la care continuă să joace la cel mai înalt nivel. Suedezul este legitimat acum la AC Milan și este unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei.

Daniel Anghel
Data publicarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 15:22
Data actualizarii: Duminica 03 Octombrie 2021, 15:25

Aproape toți foștii săi colegi au povești memorabile cu starul suedez. Fost coleg de cameră la Ajax Amsterdam cu Zlatan, sud-africanul Steven Pienaar, care antrenează acum echipa U18 a ”lăncierilor”, a povestit ce a făcut masivul atacant când hotelul în care erau cazați a luat foc.

„Când eram la hotel, într-o noapte, medicul echipei ne-a trezit spunându-ne că a luat foc hotelul. Era foc fix sub geamul meu. Ni s-a spus să ne luăm bagajele și să ieșim. Mi-am luat geanta, dar Zlatan m-a oprit. 

Știți ce mi-a spus? 'Unde pleci? Trebuie să îmi cari și mie geanta'. După ce a fost stins incendiul, ne-am dus în autocar să dormim, dar eu am stat cu ochii deschiși, nu mai puteam să dorm", spunea Pienaar, în 2020, pentru The Athletic.

Zlatan Ibrahimovic, în cifre

A început să joace fotbal la nivel de seniori în 1999, acasă, la Malmo. A trecut pe la marile rivale din Italia, Milan, Inter și Juventus. A jucat la Barcelona lui Pep Guardiola și a devenit idol la Paris. 

În cariera sa a marcat 485 de goluri și a dat 195 de pase decisive în 789 de partide, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt. În 2009, Barcelona, atunci câștigătoare de Liga Campionilor, plătea 69,5 milioane de euro pentru a-l aduce pe Zlatan de la Inter.

Trofeele din CV-ul lui Zlatan

Ajax: două titluri, o Cupă și o Supercupă

Juventus: două titluri (retrase din cauza scandalului Calciopoli)

Inter Milano: trei titluri, două Supercupe

AC Milan: un titlu și o Supercupă

Barcelona: un titlu, două Supercupe, o Supercupă a Europei și un Campionat Mondial al Cluburilor

PSG: Patru titluri, două Cupe și trei Cupe ale Ligii

Manchester United: Supercupa Angliei și Europa League

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies