Un fost castigator al Balonului de Aur il pune la pamant pe Guardiola: "Munca lui a fost simpla"

Un fost castigator al Balonului de Aur il pune la pamant pe Guardiola: "Munca lui a fost simpla"

Hristo Stoichkov sustine ca Pep Guardiola nu a facut nimic special la Barcelona ca antrenor, ci doar a preluat o echipa in forma de la Frank Rijkaard.

Dupa ce antrenorul olandez a petrecut 5 ani pe banca catalanilor, in 2008 acesta era inlocuit cu Pep Guardiola. Imediat dupa ce s-a instalat pe banca Barcelonei, antrenorul spaniol a creat o masinarie de fotbal numita "tiki-taka" si a castigat toate trofeele posibile cu echipa.

In sezonul 2008-2009, acesta a intrat in istoria echipei dupa ce a castigat toate cele 6 trofee ale sezonului: La Liga, Cupa Spaniei, Supercupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei si Campionatul Mondial al Cluburilor.

Chiar daca Pep Guardiola este unul dintre cel mai buni antrenori din istoria Barcelonei, Stoichkov considera ca performantele ii apartim mai mult lui Frank Rijkaard decat actualului antrenor de la Manchester City.

"Barcelona era deja pregatita pentru glorie, cand Guardiola a sosit pe banca tehnica. Munca sa a fost simpla, avand in vedere ca Frank Rijkaard crease inainte o echipa foarte buna. Messi si ceilalti jucatori debutasera sub comanda lui. Barca ar fi reusit performante extraordinare cu si fara Guardiola. Era o echipa formidabila, cu Henry, Deco, Ronaldinho, Puyol, Rafa Marquez si Victor Valdes, a declarat bulgarul pentru Mirror.

VIDEO PROTVPLUS.RO

DOCUMENT. Schimbări pentru cei care vin în România din țările aflate pe lista de risc epidemiologic
BRAT
Modifică setările cookies