Oleksandr Zinchenko, pregătit să o lase pe Arsenal pentru a lupta pe frontul din Ucraina

Oleksandr Zinchenko Arsenal Ucraina Fotbal extern Oleksandr Zinchenko / foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:11
Data actualizarii: Vineri 05 Aprilie 2024, 17:17

Jucătorul ucrainean al lui Arsenal, Oleksandr Zinchenko, a declarat că este dispus să-și suspende cariera de fotbalist în Marea Britanie pentru a lupta pentru țara sa natală, dacă va fi chemat.

Fundașul de 27 de ani a contribuit deja cu o donație de un un milion de lire sterline pentru a-și susține țara în războiul pe care îl duce cu Rusia. 

Prietenii săi din școală s-au înrolat în armată, iar Zinchenko anunță că nu are de gând să dea înapoi dacă va fi chemat la arme. Într-un interviu acordat BBC, Zinchenko a declarat: "Cred că e un răspuns clar. Aș merge (n.r. - să lupt)", adăugând: "E greu de înțeles că până de curând eram în aceeași școală, ne jucam în curtea școlii sau pe terenul de fotbal, iar acum ei trebuie să apere țara. E sincer greu de acceptat asta, dar asta e realitatea. Nu putem renunța."

Declarațiile lui Zinchenko vin în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Kievul va trebui să mobilizeze încă o jumătate de milion de soldați pentru a continua lupta pe front.

Ucraina cheamă la arme încă 500.000 de soldați

Zinchenko a semnat cu Arsenal în 2022, fiind cumpărat cu  35 de milioane de euro de la Manchester City. Înainte de a ajunge în Anglia, fundașul stânga de 25 de ani a evoluat pentru echipa rusă Ufa, însă acum recunoaște că nu mai ține legătura cu foștii săi colegi.

Președintele Zelenski a semnat recent o nouă lege care reduce vârsta minimă pentru recrutarea militară de la 27 la 25 de ani, în încercarea de a crește numărul de trupe.

Legea marțială interzice, de asemenea, bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani să părăsească Ucraina, cu excepția cazului în care sunt inapți pentru serviciul militar. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!