Manchester City Oleksandr Zinchenko Pep Guardiola Premier League Sergio Gomez Anglia

GALERIE FOTO Supermutare pe Etihad. Pep Guardiola i-a adus înlocuitor lui Zinchenko. Pe câți ani a semnat noua achiziție de la Manchester City

Pep Guardiola l-a primit la echipă în această perioadă de mercato pe Sergio Gomez.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 August 2022, 18:05
Data actualizarii: Marti 16 August 2022, 18:05

Oleksandr Zinchenko, fundașul stânga de bază al lui Manchester City, a fost cedat de conducerea de pe Etihad la Arsenal, pentru 35 milioane de euro. Pep Guardiola s-a mișcat repede și a găsit deja un înlocuitor pentru fotbalistul ucrainean: Sergio Gomez.

Spaniolul în vârstă de 21 de ani, născut la Badalona și cotat la 10 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate, a fost prezentat astăzi la Manchester City. Gomez a fost achiziționat pentru 13 milioane de euro și a semnat un contract valabil pe patru ani cu formația de pe Etihad.

Prima declarație a lui Sergio Gomez

„Sunt incredibil de mândru și de fericit că am semnat cu Manchester City. E cea mai bună echipă din Anglia și cu Pep Guardiola am o șansă să mă dezvolt și să învăț de la cel mai bun antrenor al fotbalului. 

Să știu că fac parte din acest club este un vis devenit realitate pentru mine, toți tinerii aspiră la asta. Numărul de trofee câștigate de City de-a lungul anilor este increidibil, iar stilul de fotbal pe care echipa îl practică sub comanda lui Pep este cel mai captivant.”, au fost cuvintele pe care Sergio Gomez le-a spus pentru site-ul oficial al clublui Manchester City.

Cariera lui Sergio Gomez

Sergio Gomez este produsul lui Espanyol, dar a ajuns și la academia de fotbal a Barcelonei. A evoluat pentru reprezentativa U16, U18 și U19 a grupării catalane până în iarna anului 2018, când a părăsit Spania pentru a juca la Borussia Dortmund. 

Trupa din Bundesliga l-a împrumutat la Huesca pentru un an, iar în 2021 Sergio Gomez a fost vândut la Anderlecht pentru 1.5 milioane de euro, moment în care cota sa, potrivit Transfermarkt, nu depășea 2.5 milioane.

Cum plecarea lui Zinchenko a lăsat o gaură în linia de fund a lui Pep Guardiola, fotbalistul a picat la fix în lotul dirijat de antrenorul spaniol. Gomez încă nu a jucat pentru naționala mare a țării sale, însă, a bifat nouă apariții și șase goluri pentru reprezentativa U21.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies