FOOTBALL LEAKS | "Sfarsitul Champions League". Planul secret al UEFA pentru Superliga europeana: 11 echipe alese pentru a juca PERMANENT

Autor: Sport.ro
Sambata 03 Noiembrie 2018, 10:38

	FOOTBALL LEAKS | "Sfarsitul Champions League". Planul secret al UEFA pentru Superliga europeana: 11 echipe alese pentru a juca PERMANENT

Cotidianul german Der Spiegel a publicat un nou raport din dosarul Football Leaks.

UEFA a pus la punct detaliile unei Superligi europene cu 16 echipe, scrie cotidianul german Der Spiegel, citand rapoarte din dosarul Football Leaks.

Potrivit Der Spiegel, mai marii UEFA au cazut de acord pentru crearea unei noi competitii de elita, in care sa joace doar cele mai puternice echipe de pe continent.

"Sfarsitul Champions League", titreaza MARCA, care vorbeste de asemenea despre acest subiect.

Potrivit rapoartelor Football Leaks, sefii UEFA au decis ca Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool, Juventus, Milan si PSG sa fie "parintii fondatori" ai Superligii europene si sa joace permanent in aceasta competitie. Alaturi de cele 11 echipe, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Olympique Marseille, Inter Milano si AS Roma ar urma sa fie invitate si ele sa ia parte la aceasta competitie.

Formatul competitiei ar urma sa aiba doua faze: una preliminara, pe grupe, si una eliminatorie.

Pe de alta parte, UEFA planuieste sa faca si o "liga a doua", din care unele echipe vor putea promova in locul celor 5 invitate.

Cele 11 echipe "fondatoare" nu vor putea retrograda.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Alexandru Rafila: România va testa un medicament inovator pentru Covid-19, produs în SUA
BRAT