FC România a transferat fotbaliști crescuți de Tottenham! "Lupii" au acum jucători străini și vor să promoveze din nou

fc romania ionut vintila Southern League - Central stefan voloseniuc transferuri Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Iulie 2021, 13:26
Data actualizarii: Joi 29 Iulie 2021, 13:57

Echipa comunității românești din Anglia a ajuns până în liga a opta cu un lot format preponderent din jucători români, dar a renunțat la politica de a transfera doar compatrioți, pentru a ajunge în fotbalul profesionist englez. 

FC România a fost repartizată în Southern League - Central, una dintre seriile Ligii a 8-a, unde majoritatea formațiilor sunt din partea centrală a Angliei și echipa va avea nu mai puțin de 10 deplasări de peste 100 de kilometri.

Echipa manageriată de Ionuț Vintilă va evolua de asemenea în FA Cup, cea mai veche competiție de fotbal din lume, unde va întâlni în turul Preliminary Round, pe 21 august, pe Welwyn Garden City FC (Liga 8), echipa infiintata in 1921. În FA Trophy, competiție rezervată echipelor din ligile 5-8, cu finala pe Wembley, FC România va juca, în turul al doilea, pe 9 octombrie, pe Marlow Town (Liga 8), formație fondată în 1870 și semifinalistă de FA Cup, în sezonul 1881-1882. 

FC România a fost înființat în 2006, vinde abonamente, bilete și produse de marketing, are o academie de juniori, a primit o sponsorizare de aproape 1 milion de lire sterline de la milionarul Ștefan Voloșeniuc, cu afaceri de succes în imobiliare și construcții, și vrea să își construiască un stadion propriu în Cheshunt (Hertfordshire), la 30km de Londra. La echipă au evoluat jucători cunoscuți microbiștilor din România, precum Claudiu Răducanu, Florin Pelecaci, Ionuț Matei, Cornel Cornea, Paul Tincu sau Adrian Hurdubei.   

STRANIERII DIN LOTUL ECHIPEI FC ROMÂNIA

Pentru sezonul 2021-2022, FC România a transferat mai mulți jucători străini, după ce în lot se afla deja Jamie Smith (30 de ani), fundaș născut în Londra, care a evoluat în trecut pentru Wingate & Finchely FC și Nea Salamina Famagusta (Cipru), alăturându-se echipei românilor în 2020. Primul este Sergio Manesio, un mijlocaș de 25 de ani, care s-a format la academiile lui Tottenham și WBA, apoi s-a mutat in SUA, la Cleveland State University, în campionatul colegiilor (NCAA), și a evoluat pentru Ottawa Fury, în United Soccer League, întorcându-se în Anglia la Braintree Town și Hendon. 

Williams Danquah este tot mijlocaș și are tot 25 de ani. El are mare experiență la nivelul ligilor inferioare din Anglia, fiind legitimat la Ware FC, Thamesmead Town, Hertford Town, Dulwich Hamlet, Wingate & Finchley, Bishop's Stortford și Haringey Borough.

Un transfer spectaculos este și cel al lui German Petrov, un bulgar de 23 de ani, care a evoluat la ȚSKA 1948 Sofia, în prima ligă din țara sa, dar și la Welling United, club din Liga a 6-a din Anglia. Un alt globetrotter este JJ Da Cruz, un atacant de 195cm, care are în CV-ul său echipe ca Hornchurch FC, Phoenix Sports, Enfield Town, Grays Athletic, Hendon FC, Harlow Town, Cheshunt FC și Heybridge Swifts.

Kieran Bishop (30 ani) este un atacant valoros, care a fost legitimat la Biggleswade Town, Redbridge, Broxbourne Borough, Hornchurch FC, Harlow Town, Hemel Hempstead Town, Walthamstow și Hullbridge, dar s-a remarcat mai ales la Coggeshall Town (31 de goluri în 45 de meciuri) și Grays Athletic (47 de goluri în 94 de meciuri / "Player of the Year", în sezonul 2017-2018). 

Taishan Griffith, o extremă de 24 de ani, a evoluat pentru Dunstable Town, Bedford Town, Welwyn Garden City, Biggleswade FC, Waders, Hendon, Hertford Town, Barton Rovers și AFC Dunstable 

Sean Bonnett-Johnson (31 ani) este un alt jucător experimentat, care a trecut pe la Romford, Braintree Town, Potters Bar Town, East Thurrock United, Hendon, Broxbourne Borough, St. Albans City, Kettering Town, Billericay Town, Dundee (Scoția), Wealdstone, Kingstonian și Merstham. 

Ultimul stranier este un alt nume important, Zenon Stylianides (23 ani). Crescut de academia lui Tottenham, pentru care a jucat până la nivelul U23, el a evoluat pentru Queens Park Rangers și Omonia Aradippou (Cipru).   

JUCĂTORII ROMÂNI DIN LOTUL ECHIPEI FC ROMANIA

George Taban, 32 de ani, căpitanul echipei, este un mijlocaș cu experiență care a semnat pentru club în vara anului 2016, după ce s-a mutat în Anglia. A jucat în România pentru FCM Bacău, înainte de a juca pentru FC Botoșani, club cu care a promovat în Liga 1, și SC Bacău.

Portarul Adrian Dărăbanț, în vârstă de 34 de ani, al doilea căpitan al echipei, a semnat cu FC România în vara anului 2016. A jucat anterior pentru FC Brașov, Corona Braşov, Unirea Târlungeni, FC Ghimbav și CSM Făgăraş, în primle trei ligi din România.

Constantin Arotăriței, un fundaș în vârstă de 26 de ani, a început fotbalul la Rapid Foresta Suceava, înainte de a ajunge la Inter Clinceni, în august 2013. S-a întors la Suceava, în februarie 2014, și s-a transferat la Farul Constanța, în vara anului 2014. În 2015, a imigrat în Anglia și s-a alăturat clubului comunității românești.

Alexandru Riță, în vârstă de 25 de ani, este un mijlocaș defensiv care s-a născut la București. A jucat la Sportul Studențesc București, FC Juniorul și Viitorul Domnești, înainte să plece în Anglia. 

Felix Lupu, 30 de ani, născut în Iași. Experimentatul fundaș stânga a evoluat pentru Genoa U19, Ivrea Calcio și Viareggio, cluburi din Italia. Face parte din lotul echipei FC România, începând cu anul 2017. 

Alexandru Dubniuc, 21 de ani, născut în Chișinău, dar cu pașaport românesc. A fost internațional al naționalei Moldova U19, fost component al echipei Zimbru Chișinău, tânărul mijlocaș a semnat pentru FC România în 2020.

Vlăduț Sighiartău (27 ani), născut în Baia Mare. A fost campion național cu LPS Banatul Timișoara la juniori republicani. A semnat cu FC România în 2018, după ce mai jucase la Bowers Pitsea, Romford și Woodford Town.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!