fc romania Anglia

"Zidarii romani isi fac loc in Cupa Angliei!" Gazzetta dello Sport scrie despre MIRACOLUL FC Romania

'Echipa nationala' care joaca pentru Romania in ligile inferioare din fotbalul britanic a ajuns subiect pentru unul dintre cele mai importante ziare de sport din lume!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 15:50
Data actualizarii: Miercuri 24 Septembrie 2014, 15:57

Gazzetta dello Sport a urmarit parcursul senzational al FC Romania la prima participare in FA Cup. Italienii scriu despre Ionut Vintila, omul care a infiintat clubul in 2006. Dupa 7 promovari in 8 ani, FC Romania a ajuns in liga a 9-a. Traseul impresionant in diviziile inferioare din Anglia nu e insa principalul subiect al articolului. "Haide, lupii!' se va auzi in weekend din nou in Cupa Angliei. FC Romania a ajuns in turul 2.

Dupa ce au trecut de doua tururi preliminare si au invins-o pe Sudbury in prima runda, 'lupii' o intalnesc acum pe Sutton, aflata in Liga a 7-a. Spera la inca o victorie pentru a-l putea convinge pe Claudiu Raducanu sa revina la club. Fostul atacant al Stelei si al nationalei a jucat pentru FC Romania sezonul trecut, dar a renuntat la fotbal in vara. 

Pana sa reuseasca, Ionut Vintila, presedintele - antrenor - jucator e concentrat 100% la partida cu Sutton.

'Zidarii din Romania', cum ii numeste Gazzetta, sunt gata pentru inca un numar de magie. Calificarea in turul 3 din FA Cup i-ar putea ajuta sa cucereasca istoria in articole mici, aparute odata cu fiecare meci pe care il castiga. FC Romania devine mai mult decat o gluma cu romani pentru britanici. E un club cat se poate de serios pe care Londra trebuie sa se pregateasca sa-l aiba in hall of fame-ul  fotbalului jucat cu inima.

Modifică setările cookies