fc romania Anglia Anglia

FC Romania scrie istorie! O noua promovare in fotbalul englez, desi ratasera dramatic locul care sa le permita asta

Echipa comunitatii romanesti din Marea Britanie a reusit promovarea.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 09 Iunie 2018, 11:30
Data actualizarii: Sambata 09 Iunie 2018, 11:43

Autor: Gabriel Chirea

In sezonul urmator, FC Romania, echipa comunitatii romanesti din Marea Britanie, va juca in Isthmian League Division One South Central, echivalentul Ligii a 8-a din cele 23 ale sistemului fotbalului englez!

  • FC Romania scrie istorie! O noua promovare in fotbalul englez, desi ratasera dramatic locul care sa le permita asta

Clubul romanilor a terminat sezonul trecut pe locul al treilea in Liga a 9-a, la doar 1 punct de pozitia secunda, ultima care asigura promovarea, dupa ce, in ultima etapa, Basildon United FC a marcat unicul gol al meciului, in confruntarea cu Redbridge FC, la chiar ultima faza. Dar FC Romania a fost invitata sa joace in Liga a 8-a, din cauza problemelor administrative pe care un alt club le are. In sezonul recent incheiat, echipa a jucat 56 de meciuri oficiale, 25 pe teren propriu si 31 in deplasare. Romanii au castigat 38 de intalniri, au remizat in 10 partide si au suferit 8 infrangeri, dintre care doar 2 pe propriul teren. Scorul sezonului a fost 8-2 pentru FC România, pe 12 august 2017, cu Burnham Ramblers FC.

"Lupii" lui Ionut Vintila au evoluat in acest sezon pe Theobalds Lane Stadium din Cheshunt (Hertfordshire), situat la 20 km nord de Londra. Desi la prima vedere Liga a 8-a pare o divizie a fotbalului amator, FC Romania este construita ca un club profesionist, asemenea celor din Liga 1 si Liga 2 din Romania: are un lot complet de jucatori, are sponsori, joaca pe un stadion mare (3.500 locuri, din care 430 pe scaune) si are o galerie de 2-300 de spectatori la fiecare meci, are site, pagina de Facebook si fotograf oficial, iar din septembrie 2017 are si imn, compus si interpretat de rapperul targovistean Amer1knu.


 
Romanii alcatuiesc a doua comunitate de imigranti ca marime din Marea Britanie, dupa polonezi, numarul oficial fiind de aproape 330.000 de conationali (neoficial, acesta ar putea fi aproape jumatate de milion), care s-au mutat acolo ca sa munceasca sau sa studieze. Echipa de fotbal a comunitatii a reusit mai multe promovari succesive, ajungand acum pana in Liga a 8-a, performanta fiind cu atat mai importanta cu cat este alcatuita aproape numai din romani. Pe langa fosti jucatori care au evoluat in Romania in primele 3 ligi de fotbal, contingentul de stranieri cuprinde doar un bulgar, un englez si doi francezi.

Modifică setările cookies