VIDEO Campionul mondial Romario, înaintea revenirii oficiale pe gazon la 58 de ani: ”Sunt rupt de oboseală, o să vină targa să mă ia”

Romario america Campionatul Mondial din 1994 nationala Braziliei Romarinho Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 13:26
Data actualizarii: Vineri 26 Aprilie 2024, 13:36

Marele atacant brazilian va evolua alături de fiul său la America, în liga secundă Carioca.

Starul brazilian Romario, în vârstă de 58 de ani, care şi-a anunţat revenirea pe teren la clubul pe care îl prezidează, America, din Rio de Janeiro, s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani.

Romario a semnat un contract pe salariul minim cu echipa pe care o prezidează.

Romario, rupt după primul antrenament

"În ceea ce priveşte antrenamentul... sunt rupt de oboseală. Peste puţin timp va veni targa şi să mă ia.... nu m-am mai antrenat de 16 ani", a recunoscut Romario, care s-a retras în urmă cu 15 ani.

Romario, care este şi preşedintele echipei, a glumit referitor la posibilitatea de a executa penalty-urile: 

"Dacă e penalty? Preşedintele îl va ruga pe antrenor ca eu să execut.

Dacă antrenorul decide că eu nu-l execut, antrenorul va pleca şi preşedintele va bate oricum. Omule, aceasta este o responsabilitate a preşedintelui".

La 58 de ani, el chiar va juca în campionatul Carioca

América din Rio de Janeiro l-a înscris pe Romário de Souza Faria în Buletinul de Înregistrare a Sportivilor (Bira) ca jucător pentru a evolua în Seria A2 a Campionatului Brazilian Carioca.

"Vreau să spun un lucru foarte clar pentru toată lumea. Nu voi intra în competiţie pentru campionat.

Ideea este să joc câteva minute în unele meciuri. Pentru că pentru América lucrul cel mai important în această competiţie este chestiunea tehnică", a declarat "Baixinho", jucător şi preşedinte al América-RJ.

Romario, campionul mondial devenit senator în Brazilia

"Obiectivul meu aici, cel mai mare dintre toate, este să am ocazia să joc alături de fiul meu. Mulţi sportivi au acest obiectiv. Lebron James, Rivaldo....

Foarte puţini au avut această oportunitate şi mulţi şi-au dorit-o. Eu voi avea această oportunitate", a spus el, citat de news.ro.

De când s-a retras din sport, după o lungă carieră la cluburi braziliene (Vasco de Gama, Fluminense, Flamengo) şi o perioadă în Europa (PSV Eindhoven, FC Barcelona, Valencia), Romario, campion mondial și MVP al turneului final în 1994, s-a implicat în politică şi este senator, ales în 2015 şi reales în 2022. 

La America, un club fondat în 1904 care traversează o gravă criză economică, Romario va juca alături de fiul său, atacantul Romarinho, care a semnat în martie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!