Romario Carlo Ancelotti Fotbal extern

Romario atacă devastator: "La naiba cu el!" De ce i-a sărit muștarul campionului mondial din 1994

Fostul mare atacant de la PSV și FC Barcelona are 57 de ani și e senator.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Marti 31 Octombrie 2023, 19:20
Data actualizarii: Marti 31 Octombrie 2023, 19:34

Fostul mare fotbalist Romario, campion mondial în 1994 cu Brazilia, a declarat că vrea ca Fernando Diniz să rămână selecţioner al echipei naţionale şi că ţara sa nu trebuie să mai aştepte până când italianul Carlo Ancelotti va răspunde dacă acceptă această funcţie.

"La naiba cu Ancelotti! Vreau cu Diniz până la capăt", a declarat Romario, acum senator, într-un interviu acordat blogului Panorama Esportivo. În opinia fostului atacant al echipei spaniole FC Barcelona, Diniz este cel mai bun antrenor pe care îl are acum Brazilia şi trebuie să i se lase timp pentru a obţine rezultate.

Diniz, care pregăteşte simultan echipa Fluminense, a fost numit în iulie ca selecţioner interimar al Braziliei cel puţin până la jumătatea anului 2024, când Federaţia braziliană de fotbal (CBF) se aşteaptă ca Ancelotti, care nu a confirmat, să vină la cârma Selecao.

"Vreau să-l felicit pe Ednaldo (Rodrigues), preşedintele CBF, pentru că l-a ales foarte bine pe Diniz. Este cel mai bun antrenor pe care îl avem în Brazilia", a spus Romario.

  • 55 de goluri a înscris Romario la naționala Braziliei
  • 71 de meciuri a strâns Romario în reprezentativa Braziliei

El a sărit în apărarea selecţionerului interimar după ce acesta a început să fie criticat din cauza rezultatelor naţionalei.

În acelaşi interviu, Romario şi-a exprimat dorinţa ca Fluminense, una din echipele la care a jucat, va învinge formaţia argentiniană Boca Juniors în finala Copei Libertadores, ce se va disputa sâmbătă pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Întrebat despre decizia unor fotbalişti cunoscuţi de a accepta propuneri de milioane de dolari pentru a juca în Arabia Saudită şi Qatar, Romario a răspuns că ar fi făcut la fel.

"Trebuie să se ducă. Fotbalistul are la dispoziţie 10 până la 15 ani în plină formă şi trebuie să profite la maximum de partea financiară, mai ales cei care nu visează să fie aleşi cei mai buni din lume şi lucruri de genul ăsta", a afirmat fosta glorie a Selecao.

Agerpres

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!