Diego Armando Maradona leopoldo luque Fotbal extern

Doctorul acuzat dupa moartea lui Maradona a dat PRIMA DECLARATIE! Ce a putut sa spuna, printre lacrimi: "Am facut tot si chiar mai mult. Nu-mi reprosez nimic!"

Moartea lui Maradona a fost provocata de un stop cardiac suferit in somn de superstarul argentinian.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Noiembrie 2020, 19:19
Data actualizarii: Luni 30 Noiembrie 2020, 00:58

23:15 Leopoldo Luque, medicul in jurul caruia procurorii construiesc un posibil caz de ucidere din culpa, a vorbit pentru prima data cu presa din Argentina.

Luque spune ca acuzatiile care ii sunt aduse sunt nedrepte si ca moartea lui Maradona e un eveniment pe care n-ar fi avut cum sa-l prevada.

Luque sustine ca "nu a fost vorba de o eroare medicala" si il rescrie pe Diego drept "pacientul meu preferat". "S-a facut tot posibilul pentru a se reduce riscul unui stop cardiac", a asigurat Luque intr-o conferinta de presa, printre lacrimi.

"Am prezentat toate actele care mi-au fost cerute. Au luat istoricul medical al lui Diego, precum si rapoarte despre activitatea pe care am avut-o eu in ceea ce-l priveste. Mi-au fost luat si mai multe dispozitive electronice", a spus Luque.

"Familia mea si prietenii mei stiu ce am facut pentru Diego si as face-o din nou. Nu ma simt vinovat cu nimic. Aveam o relatie foarte buna", a insistat medicul neurochirurg.

Intrebat daca s-a respectat intocmai procedura in ceea ce priveste operatia suferita de Maradona pentru indepartarea hematomului de la cap, Luque a raspuns: "Ar fi trebuit sa mai ramana in clinica pentru recuperare, dar nu a vrut. Eu sunt responsabil pentru ca i-am prelungit viata si pentru ca l-am iubit. Nu sunt responsabil pentru ceea ce s-a intamplat in casa unde el se afla. Tot ce s-a facut a fost acceptat de Diego. Am vrut sa-l tinem departe de alcool, de aceea erau aproape de el familia, un psiholog si un medic psihiatru, alaturi de asistente si de infirmiere."

Luque a incheiat: "Ceea ce s-a putut face, s-a facut. Si mai mult decat atat! Ne-am strans cu totii sa decidem ce e mai bine pentru el. Rolul meu a fost sa-l fac pe Diego sa inteleaga ceva, sa castig ce era mai greu: vointa lui. Nu se putea face nimic fara asta."

19:19 Asta a stabilit autopsia facuta la cateva ore dupa decesul zeului de la Buenos Aires. Anchetatorii incearca acum sa stabileasca daca medicii care-l aveau in grija au facut tot posibilul pentru a-i acorda cele mai bune ingrijiri dupa operatia suferita pe creier la inceputul lunii.

Procuratura din Buenos Aires a facut perchezitii in aceasta dimineata la casa si la biroul doctorului Leopoldo Luque, medicul personal al lui Maradona. Conform informatiilor obtinute de anchetatori in ultimele zile, intre Maradona si Luque a existat un conflict serios cu cateva zile inainte ca Diego sa moara. Luque a fost dat afara din camera lui Maradona cu tipete si imbranceli, conform declaratiilor date la dosar de infirmierii in grija carora era fostul fotbalist.

Oamenii legii au preluat mai multe documente pentru a incerca sa inteleaga in ce fel a fost ingrijit Maradona in zilele dinaintea mortii sale. Au fost, de asemenea, cautate telefoane mobile, laptop-uri si documente care sa aiba legatura directa cu Maradona.

In prima instanta, investigatia a urmarit sa afle cauzele mortii lui Diego. Totul s-ar putea schimba insa radical, iar doctorul Luque risca sa fie pus sub acuzare pentru felul in care si-a ingrijit pacientul, in cazul in care probele vor conduce in directia urmarita acum de procurori.

Fiicele lui Maradona au vrut sa afle ce tratament si ce medicamente a primit Maradona in ultimele sale saptamani de viata, in special dupa ce hematomul de la creier a fost operat in clinica din Olivos.

Alfredo Cahe, si el fost doctor personal al lui Diego o lunga perioada de timp, crede ca Maradona ar fi trebuit 'sa stea in clinica dupa operatie. Nu la Olivos, ci intr-un spital cu o infrastructura diferita. Ca atunci cand l-am dus in Cuba. Toata lumea a protestat, insa totul s-a facut bine acolo".

"Nu am inteles care a fost urgenta in cazul hematomului. Am mai multe dubii decat certitudini. Prima intrebare a mea este de ce l-au dus in acea casa dupa operatie", a mai comentat Cahe.

Investigatia incearca sa afle si daca se impunea in permanenta prezenta unui medic langa Maradona dupa operatie, lucru care nu s-a intamplat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!