Au uitat de cele sfinte! FC Sfântul Gheorghe, implicată în meciuri trucate, fotbaliștii riscă și 6 ani de închisoare

FC Sfantul Gheorghe cupele europene meciuri trucate Pariuri Republica Moldova Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Iunie 2023, 10:25
Data actualizarii: Vineri 30 Iunie 2023, 10:29

Echipa din Republica Moldova este în mijlocul unui scandal de proporții.

MoldFootball anunță că ofițerii Secției Investigații Complexe a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, în comun cu polițiștii de la Botanica, sub conducerea procurorilor oficiului Botanica, au documentat timp de opt luni activitatea unui grup infracțional, format din șapte membri, bănuit că ar fi influențat câștigul evenimentelor sportive, cu scopul de a obține mijloace bănești din pariuri.

Suspecții cu vârstele cuprinse între 30 și 50 de ani sunt jucători care evoluează în Super Liga Moldovei la fotbal și foști jucători ai unei echipe de fotbal din Republicii Moldova.

Cum funcționa trucarea meciurilor

Aceștia trucau meciurile, astfel determinând oamenii să participe la pariuri pe site-urile oficiale, de pe care ulterior mijloacele financiare erau virate din conturile unor companii din Gibraltar pe conturile unor companii înregistrate în Parcul IT din Moldova, care prin presupusele salarii legalizau mijloacele financiare dobândite din activitatea infracțională, apoi banii erau repartizați conform rolurilor avute în schema infracțională.

În urma a 17 percheziții efectuate la complexul sportiv al echipei de fotbal, la domiciliile și în automobilele bănuiților au fost ridicate mai multe documente contabile, procesoare PC, notebook-uri, o tabletă, 12 telefoane mobile, 18 purtători externi de informație, 19 carduri bancare, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești în sumă de 14 300 de Euro și 90 000 de lei, care urmează a fi analizate în calitate de probe în cadrul cauzei penale, mai precizează sursa citată.

Fotbaliștii riscă închisoare de la 2 la 6 ani

Persoanele vizate în schema infracțională sunt cercetate în stare de libertate și riscă o pedeapsă cu amendă de până la 267 500 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 4 la 7 ani.

Echipa de fotbal vizată în dosarul trucării meciurilor și participare la pariuri este FC Sfântul Gheorghe din Suruceni. Informația a fost obținută de echipa DosareleX de la TV8.

Echipa din Moldova a participat în ultimele trei sezoane de fiecare dată în cupele europene, în preliminariile Europa League și Conference League.

Info: MoldFootball

Foto: FC Sfântul Gheorghe

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!