Marko Dmitrovic PSV Eindhoven Sevilla Fotbal extern

Anchetă deschisă de UEFA după ce portarul lui Sevilla a fost atacat pe teren, la Eindhoven

UEFA a anunţat sâmbătă că a deschis o anchetă după ce portarul sârb al echipei spaniole Sevilla, Marko Dmitrovic, a fost atacat de un fan al echipei PSV Eindhoven chiar pe teren, joi seara, în partida dintre cele două formaţii din cadrul Europa League, partidă câştigată de PSV cu 2-0.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 25 Februarie 2023, 13:11
Data actualizarii: Sambata 25 Februarie 2023, 13:18

UEFA nu a comentat nimic pe marginea deschiderii anchetei.

Dmitrovic, care s-a ales cu o vânătaie pe gât după incident, a cerut UEFA să intervină. „Nu am crezut niciodată că mi se va întâmpla aşa ceva. Mă abţin să zic ce aş fi vrut să-i fac acelui huligan. E păcat că aşa ceva se întâmplă chiar pe terenul de fotbal, UEFA trebuie să ia măsuri”.

Un spectator de la meciul PSV Eindhoven - FC Sevilla (2-0), disputat joi în Europa League la fotbal, a pătruns pe terenul stadionului Philips în minutele de prelungire şi l-a atacat pe portarul echipei iberice, Marko Dmitrovic, care, cu sânge rece, l-a doborât la pământ şi l-a imobilizat înainte de intervenţia personalului de securitate.

Incindentul, petrecut în minutul 90+2, la scorul de 1-0 pentru olandezi, nu a avut însă urmări şi portarul sârb a reluat jocul. PSV Eindhoven s-a impus cu 2-0 în final, dar Sevilla s-a calificat în optimi graţie victoriei cu 3-0 din tur.

Arbitrul italian Daniel Orsato şi jucători de la ambele echipe s-au apropiat de careul formaţiei Sevilla pentru a se interesa de starea lui Dmitrovic, care i-a spus arbitrului că nu a avut nicio problemă, aşa că un minut mai târziu meciul s-a reluat.

După meci, Dmitrovic a povestit că spectatorul l-a împins iniţial din spate, dar a reuşit apoi să-l doboare la pământ şi să-l imobilizeze: „Un fan a venit şi m-a împins din spate, cu siguranţă era cineva care era beat şi supărat de evoluţia jocului. Am reuşit să-l prind şi să-l arunc la pământ, până a intervenit securitatea (stadionului). Nu înţeleg cum se întâmplă aşa ceva, nu e niciodată frumos să vezi asta în fotbal şi sper că acest incident să fie sancţionat”.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!