Ajax Amsterdam Abdelhak Nouri Fotbal extern Abdelhak Nouri

Ajax trebuie să îi achite o despăgubire uriașă familiei fotbalistului care a stat trei ani în comă

În 2017, Abdelhak Nouri a suferit o accidentare groaznică în timpul unui amical cu Werder Bremen.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 23:20
Data actualizarii: Luni 21 Februarie 2022, 23:31

Considerat pe atunci un mare talent al echipei, accidentarea i-a dat peste cap parcursul, intrând în comă la doar 20 de ani. A stat trei ani în comă, iar după ce și-a revenit, a rămas imobilizat, așa urmând să își petreacă tot restul vieții.

  • Abdelhak Nouri

Familia sa a dat clubul Ajax în judecată, considerând că tratamentul aplicat acestuia a fost unul necorespunzător. Cinci ani distanță, Ajax își recunoaște vina și anunță că va achita o despăgubire uriașă.

Chiar dacă banii nu pot rezolva cazul, familia lui Nouri va primi, din partea clubului, 7.85 de milioane de euro. De asemenea, ”lăncierii” au plătit tot tratamentul de care Nouri a avut nevoie în ultimii ani.

Mai mult, în semn de solidaritate cu acesta, tricoul cu numărul 34, purtat de fotbalistul ce a debutat în 2016 la prima echipă, a fost retras definitv, iar trofeul ce se acordă anual celui mai bun fotbalist din academia clubului îi va purta numele lui Nouri.

Galeria lui Ajax a fost mereu alături de el, prin coregrafii, iar în urmă cu câteva sezoane, pe echipamentele de joc apărea chipul și numărul lui.

În 15 meciuri jucate pentru Ajax Amsterdam, Nouri a marcat un gol și a oferit trei pase de gol.

"Familia Nouri și Ajax au ajuns la un acord cu privire la despăgubirile care urmează să fie plătite de club. Toți realizăm că aceasta nu pune capăt suferinței lui Abdelhak și a celor dragi. Rămâne o situație foarte tristă, așa simțim toți cei de la Ajax.

Apreciem foarte mult modul în care familia are grijă de Abdelhak zi și noapte, cu multă dragoste și atenție. Când îi vizitez, ei mă întâmpină întotdeauna cu brațele deschise", a spus Edwin Van Der Sar, directorul executiv al lui Ajax.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!