"A existat un rege, Pele, apoi un zeu, Diego!" Mesajul presedintelui Frantei i-a impresionat pe argentinieni! Cu ce l-a comparat Macron pe Maradona

"A existat un rege, Pele, apoi un zeu, Diego!" Mesajul presedintelui Frantei i-a impresionat pe argentinieni! Cu ce l-a comparat Macron pe Maradona

Toate detaliile despre ce se intampla in Argentina sunt AICI.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a transmis unul dintre cele mai emotionante mesaje, textul fiind scos in evidenta de omologul sau argentinian, Alberto Fernandez. Acesta din urma a declarat ca scrisoarea francezului "impresioneaza prin sensibilitate si prin intelegerea umana a ceea ce a insemnat Maradona pentru noi". 

Printre altele, Emmanuel Macron l-a descris pe D10S ca pe un "dansator in ghete", un artist: "A fost un jucator somptuos si imprevizibil, fotbalul lui Maradona nu mai fusese vazut pana la el.

El a inventat in mod constant noi gesturi si lovituri. A fost un dansator in ghete, nu a fost un atlet, ci un artist, a intruchipat magia jocului", a subliniat presedintele francez.

Macron a amintit si de performanta de neegalat a lui Maradona la Campionatul Mondial din 1986, unde zeul argentinian si-a condus echipa catre titlu. 

"In acelasi joc, zeu si diavol, a marcat cele mai celebre doua goluri din istoria fotbalului. A existat un rege Pele, acum exista un zeu Diego", a adaugat Macron.

VIDEO PROTVPLUS.RO

„Aerul era irespirabil, am crezut că murim cu uşile închise”. Mărturia unei românce din Atena, devastată de incendii
BRAT
Modifică setările cookies