VIDEO Kylian Mbappe, senzațional și în afara terenului de fotbal! ”Situația e dezastruoasă, extremele bat la ușa puterii”

kylian mbappe alegeri europlarlamentare Emmanuel Macron EURO 2024 nationala frantei EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Iunie 2024, 09:56
Data actualizarii: Luni 17 Iunie 2024, 10:00

Starul lui Real Madrid se află cu naționala Franței la EURO 2024.

Atacantul Kylian Mbappé s-a aflat în centrul discuţiilor politice din ţara sa înaintea meciului de deschidere al Franţei la Euro 2024, luni seară, cu Austria, el vorbind despre rezultatele alegerilor europarlamentare şi despre situaţia din ţară.

Întrebările obişnuite despre provocarea pe care ar putea-o reprezenta Austria în confruntarea din Grupa D de la Duesseldorf au fost înlocuite la conferinţa de presă de dinaintea meciului, Mbappé vorbind deschis despre temerile sale, spunând că situaţia din Franţa "este dezastruoasă".

Kylian Mbappe despre situația politică din Franța

"Acesta este un eveniment nemaiîntâlnit până acum", a spus Mbappé. 

"Şi de aceea vreau să vorbesc cu întregul popor francez, dar şi cu tinerii. Noi suntem o generaţie care poate face diferenţa. 

Vedem că extremele bat la uşa puterii şi avem ocazia de a modela viitorul ţării noastre".

Ce se întâmplă în Franța după alegerile europarlamentare

Sâmbătă, federaţia franceză de fotbal a cerut ca neutralitatea echipei naţionale să fie respectată şi ca naţionala să nu fie politizată, după anunţul şocant al preşedintelui Emmanuel Macron de convoca alegeri parlamentare anticipate.

Măsura a aruncat Franţa în incertitudine politică şi a zguduit pieţele financiare, pariul lui Macron oferind extremei dreapta o şansă la o putere politică reală care ar putea slăbi preşedinţia sa cu trei ani înainte de a se încheia.

Sondajele de opinie estimează, scrie news.ro, că Rassemblement national (RN, extremă dreapta) ar putea ajunge pentru prima dată în fruntea scrutinului din 30 iunie şi 7 iulie, dar ar putea fi departe de o majoritate absolută pentru a guverna singur.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!