GALERIE FOTO Insinuează slovacii că am fi avut noroc cu Ucraina? Un nou secret dezvăluit despre mingea folosită la EURO 2024

Marcu Czentye
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:25
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 12:39

Martin Dubravka a avut câteva comentarii de făcut despre mingea produsă pentru EURO 2024. 

România a reușit, în data de 17 iunie 2024, cea mai clară victorie la un turneu final.

„Tricolorii” i-au învins pe ucraineni, scor 3-0, în urma unui meci gestionat excelent din punct de vedere tactic de către Edward Iordănescu

Portarul Slovaciei, Martin Dubravka, despre mingea de la EURO 2024: „Când o lovești bine, zboară!”

Una dintre tacticile câștigătoare ale românilor a fost să șuteze de la distanță. Nicolae Stanciu și Răzvan Marin au marcat din afara careului, iar mingea trimisă de Stanciu a atins o viteză maximă de 116 km/h. 

Cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase goluri ale UEFA EURO 2024, șutul lui Stanciu a fost explicat de Martin Dubravka, portarul titular al slovacilor.

EURO 2024 a înregistrat deja mai multe goluri înscrise din afara careului decât întregul campionat din 2021

Acesta a dezvăluit motivul pentru care 14 goluri înscrise în primele 26 de meciuri jucate la EURO 2024 au fost semnate din afara careului. Borna este impresionantă, având în vedere că la europeanul precedent s-au înscris 13 goluri din afara careului în toate cele 64 de meciuri jucate.

Parțial se datorează mingii Fussballliebe, spune Dubravka. „Când lovești mingea bine, zboară. Producătorii de minge au vrut să vadă cât mai multe goluri marcate. Nu e ușor pentru portari, dar e un lucru pentru care ne antrenăm,” a explicat Dubravka pentru Sportnet Slovacia.

Dubravka a luat două goluri de la ucraineni, dar a ținut poarta intactă împotriva belgienilor

De asemenea, gălăgia ieșită din comun de pe stadioanele din Germania îi împiedică pe portari să prevină aceste goluri înscrise de la distanță.

„Nici comunicarea pe teren nu e ușoară. E aproape imposibil să îi auzi pe coechipieri. În cele mai importante momente, când trebuie să transmiți informație, zgomotul e cel mai puternic,” a mai spus Dubravka, așteptat de toată lumea să înceapă și partida cu România. 

Două goluri a primit Martin Dubravka la EURO 2024 în primele două etape ale fazei grupelor, dar portarul slovacilor se poate mândri cu o prestație remarcabilă în meciul cu Belgia, încheiat fără gol primit. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!