NEWS ALERT Surprize în echipa României? Ce ar pregăti Edi Iordănescu pentru meciul cu Slovacia

edi iordanescu Florinel Coman Ianis Hagi Romania Slovacia EURO 2024
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 11:11
Data actualizarii: Miercuri 26 Iunie 2024, 11:13

Slovacia - România se joacă astăzi, de la ora 19:00, la Frankfurt, în ultima rundă din grupa E de la EURO 2024.

România are garantată calificarea în optimile de finală în cazul în care nu pierde. Tricolorii s-ar putea califica în fazele eliminatorii și cu un eșec, însă ar depinde de rezultatul partidei Ucraina - Belgia.

Florinel Coman și Ianis Hagi ar putea fi titulari în Slovacia - România

Din informațiile PRO TV și Sport.ro, Edi Iordănescu ar urma să facă măcar două modificări în echipa de start a României pentru meciul cu Slovacia. 

Spre deosebire de meciul cu Belgia (0-2), în echipa României ar urma să apară din primul minut Florinel Coman și Ianis Hagi. Primul a fost titular contra Ucrainei (3-0), iar la partida cu Belgia a fost rezervă neutilizată, în timp ce decarul României a prins aproximativ jumătate de oră în fiecare dintre cele două meciuri de până acum.

Florinel Coman este așteptat să fie titularizat în flancul stâng, în locul lui Valentin Mihăilă, în timp ce Ianis Hagi ar putea apărea în locul unui jucător din linia de mijloc.

Florin Răducioiu, înainte de Slovacia - România: "Aș miza pe ambiția și pe dorința de autodepășire a lui Ianis Hagi"

Florin Răducioiu spune că ar vedea o singură schimbare în echipa României față de meciul cu Belgia, pierdut de tricolori, 0-2. Fostul mare atacant și-ar dori să îl vadă titular în premieră la European pe Ianis Hagi și spune că decarul României ar putea apărea în flancul stâng, în locul lui Valentin Mihăilă.

"N-aș schimba mult. Aș face o singură schimbare. Eu nu l-aș schimba pe Bancu, dar e intuiția mea: aș miza pe ambiția și pe dorința de autodepășire a lui Ianis Hagi. Aș prefera să-l titularizăm chiar în locul lui Mihăilă. Eu zic că are suficient de multă viteză pentru a face banda. Eu cred că poate rezolva multe lucruri. E un jucător care abia așteaptă să să joace și e odihnit, ceea ce este un argument foarte important.

Ianis Hagi ar putea să fie o surpriză. Aș miza pe ambiția lui și pe dorința de a se autodepăși. Îl știu foarte bine și cred că poate juca titular. În rest, nu m-aș atinge. Linia de mijloc e foarte solidă cu cei doi Marin", a spus Florin Răducioiu, la Studio EURO 2024, de la PRO TV.

  • Cum ar arăta echipa lui Florin Răducioiu: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Hagi

Edi Iordănescu: "Meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant de când sunt la echipa națională, dar d-aia sunt 26 de jucători"

Edi Iordănescu a lăsat de înțeles că vor exista schimbări în echipa de start a României pentru meciul cu Slovacia. Selecționerul a vorbit despre cât de solicitant a fost jocul cu Belgia și despre ziua în minus pentru recuperare față de adversara de mâine.

"Am analizat și noi bine. Am încercat să gestionăm cât mai bine această situație, să ne redresăm cât mai repede. Meciul cu Belgia a fost cel mai solicitant de când sunt la echipa națională. Au fost toți parametrii la nivel foarte ridicat, mult efort, multă intensitate, dar d-aia suntem 26 de jucători.

Fiecare trebuie să fie pregătit, să intre cu atitudine exemplară. Eu am încredere mare în echipă, în resursele noastre. Mâine, la ora meciului, indiferent cine intră pe teren trebuie să fie pregătit", a mai spus Edi Iordănescu.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!