Stadionul lui Real Madrid ar putea gazdui finala Campionatului Mondial din 2030! Federatiile din Spania si Portugalia vor sa aduca editia centenara in Europa!

campionat mondial Portugalia Real Madrid Spania World Cup Cupa Mondiala Stadionul lui Real Madrid ar putea gazdui finala Campionatului Mondial din 2030! Federatiile din Spania si Portugalia vor sa aduca editia centenara in Europa!
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Octombrie 2020, 08:55
Data actualizarii: Vineri 09 Octombrie 2020, 08:55

A inceput cursa pentru organizarea Campionatului Mondial din 2030. 

Potrivit jurnalistilor de la Marca, Federatiile de Fotbal din Spania si Portugalia si-au depus oficial candidatura pentru a gazdui turneul final din 2030. 

Urmatoarele doua Campionate Mondiale vor fi organizate in Qatar (2022) si Canada, Statele Unite si Mexic (2026), iar spaniolii si portughezii isi doresc sa readuca turneului in Europa, cu atat mai mult cu cat va avea loc la exact 100 de ani de la prima editie a Cupei. 

Stadionul care va fi in centrul proiectului depus de cele doua federatii iberice este Santiago Bernabeu, care va fi reconstruit. 

Pe langa Spania si Portugalia, pana acum si-au mai anuntat candidatura Maroc si Uruguay (care a gazduit prima editie a Cupei Mondiale in 1930), Argentina, Paraguay si Chile. 

De asemenea, si-au mai manifestat interesul si Coreea de Sud, Coreea de Nord, Japonia si China, respectiv Anglia, Scotia, Tara Galilor, Irlanda de Nord si Irlanda. In plus, anul trecut a fost propus si candidatura comuna a Romaniei cu Bulgaria, Serbia si Grecia. 

Tarile care vor gazdui Campionatul Mondial din 2030 vor fi anuntate de catre FIFA, in cadrul unei gale care va avea loc in 2024. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!