Cel mai mare SOC din istoria snookerului! Primul amator din istorie la un Campionat Mondial l-a eliminat pe Ronnie O'Sullivan! VIDEO

Cel mai mare SOC din istoria snookerului! Primul amator din istorie la un Campionat Mondial l-a eliminat pe Ronnie O'Sullivan! VIDEO

La doar 23 de ani, James Cahill scrie istorie la Crucible.

Amatorul James Cahill a reusit una dintre cele mai mari surprize din istoria snookerului! Primul amator calificat la un Campionat Mondial, Cahill a avut "norocul" de a-l intalni in primul tur pe Ronnie O'Sullivan, considerat cel mai mare jucator de snooker din istorie.

In ciuda diferentei colosale de experienta, Cahill a reusit un meci cu adevarat fabulos si a ajuns la un singur frame de victorie, meciul fiind jucat in sistemul "cel mai bun din 19". Cahill a condus cu 5-4 dupa prima sesiune si apoi a reusit sa isi mareasca avantajul la 8-5! O'Sullivan a revenit si a reusit sa egaleze la 8.

Cahill s-a impus in urmatorul frame si s-a apropiat la un singur punct de castigarea meciului! O'Sullivan a inceput bine frame-ul 18 al meciului cu un break de 42, insa apoi a ratat si Cahill a revenit la masa si a reusit un break castigator, obtinand victoria cu 10-8!

James Cahill va juca in turul 2 cu Stephen Maguire.

 

Primul amator din istorie la Mondial

James Cahill a fost jucator profesionist intre 2013 si 2017, ajungand pana in optimi la UK Championship in 2014 cand era doar un adolescent. A redevenit amator, insa a reusit sa treaca peste 3 tururi de calificare pentru a ajunge la Campionatul Mondial!

Cahill i-a invins pe Andrew Higginson, Michael Holt si Michael Judge in drumul spre marele meci cu Ronnie O'Sullivan. Mama lui, Maria Cahill, a fost si ea jucatoare de snooker in anii 80 si 90 iar matusa lui este casatorita cu legendarul Stephen Hendry.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Tot mai multe țări europene impun vaccinarea anti-Covid, sub amenințarea unui val 4 al pandemiei
BRAT
Modifică setările cookies