Cupa Mondiala 2018

SCANDAL URIAS in Statele Unite dupa ce gazda unui talk show a inceput sa tipe in direct: "Africa a castigat Cupa Mondiala!"

Mirel Radoi vine la Ora Exacta in Sport, joi de la ora 10.45, in direct la Pro X.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 16:34
Data actualizarii: Miercuri 18 Iulie 2018, 16:40

Gazda The Daily Show, Trevor Noah, un program de satira din Statele Unite, a provocat o controversa uriasa dupa ce a spus ca editia din 2018 a Cupei Mondiale a fost castigata de catre Africa.

"Africa a castigat Cupa Mondiala! Ok, inteleg, trebuie sa spuna ca aceea este echipa nationala a Frantei, dar uitati-va la ochii lor. Nu te poti bronza astfel daca stai in sudul Frantei, prieteni. Practic, daca nu intelegeti, Franta este echipa de rezerva a Africii, odata ce Senegal si Nigeria au fost eliminate, cu ei (Franta) tinem. Este ca atunci cand Paul Simon castiga un Grammy, spunem <<multumesc, il acceptam si pe asta>>" a spus Trevor Noah in timpul emisiunii The Daily Show.

Comentariul comedianului nascut in Africa de Sud a starnit un val de reactii, fiind acuzat de rasism. Comentariul a venit la doar cateva zile dupa ce fostul presedinte al Americii, Barack Obama, a dat exemplu nationala Frantei pentru cum oamenii ar trebui sa priveasca dincolo de rasa: "Intrebati-i pe cei din nationala Frantei care tocmai au castigat Cupa Mondiala. Sunt francezi, francezi" a spus Obama intr-un discurs sustinut in memoria lui Nelson Mandela.

 

Modifică setările cookies