CFR Cluj anderlecht - fcsb FCSB sivasspor - cfr cluj Conference League

CFR, atitudine de echipă mică. FCSB n-a știut ce vrea! Florin Caramavrov, după seara echipelor românești în cupele europene

CFR, campioana României, a tratat returul cu Sivasspor ca o echipă din Feroe sau San Marino, cu gândul să nu piadă, și nu să câștige acest joc.
 

Florin Caramavrov
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 10:36
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 10:36

 E concepția lui Dan Petrescu, imprimată, logic, și jucătorilor. Strategie cu care a reușit la Praga, însă „ulciorul nu merge de multe ori la apă”, spune o vorbă din bătrâni. Când te părăsește norocul, iar advesara joacă fotbal, e greu să scoți ceva din nimic.

Cu o astfel de strategie fricoasă, în ciuda fotbalului, obiectivele sunt mici și greu de realizat. Bineînțeles că Dan Petrescu ne va da peste nas dacă o va învinge pe Ballkani și se va califica în 16-imile competiției, dar nu ăsta este fotbalul, cel puțin nu în ziua de azi. CFR are un lot decent, antrenorului i-au fost aduși mulți jucători, el trebuie să construiască, și nu să distrugă acest joc atât de spectaculos. 

N-ai cum să obții ceva, decât cu mare bulan, ca la Praga, când tu faci echipa ca să se apere, și nu ca să înscrie. Sau când, la 0-1 la pauză, schimbi un fundaș central cu un alt fundaș central, în loc să încerci ceva în ofensivă, cu Petrila sau, de ce nu, cu Malele. Ce mai putea să apere Petrescu la 0-1? A, să prindă o fază fixă și să dea un gol egalizator, iar apoi să treacă din nou în cutia lui ermetică. 

Petrescu e ca un prizonier într-o încăpere de patru pe patru fără uși, fără ferestre. Se învârte într-un spațiu îngust, fără posibilități de evadare și se sufocă pe final, fără aer, fără curajul de a sparge pereții, tiparele în care s-a obișnuit să trăiască.

FCSB n-a vrut să se califice?

Despre FCSB, pot spune că rezultatul de la Bruxelles e onorabil, mai ales dacă îl punem în contextul acelui 0-10 cu Silkeborg. Anderlecht nu mai e ce-a fost, dar numele rămâne. Din păcate, jucătorilor conduși de Dică li s-a inoculat ideea că ei au treabă în campionat și că această competiție europeană îi încurcă. Ei au tratat finalul cu belgienii de parcă nu voiau să meargă mai departe. Fără presing, fără o mică încercare de a forța golul victoriei, prin care ar fi rămas în cărțile calificării. 

Anderlecht nu m-a impresionat deloc. Cu un obiectiv clar din start, adică victoria, și cu un plan pe măsură, Octavian Popescu și ai lui ar fi putut obține mai mult. 

Și apropo de „micul prinț” Popescu, acesta și-a mai revenit un pic după câteva luni de absență din fotbal. L-am văzut mai încezător, parcă și cu un pic de „vână”, e și păcat să pierdem un jucător pe care l-am considerat un talent. 

Revenind la strategia cu care FCSB a abodat această competiție, sau mai bine zis la lipsa de strategie, e o problemă mare la fundașii centrali, nu știu cum nu a observat-o nimeni de la acest club, care are atâția oameni competenți în staff. FCSB e cea mai slabă echipă din punct de vedere defensiv în Conference League, iar în campionatul intern e printre ultimele la numărul de goluri pimite. 

În concluzie, FCSB a realizat ce și-a dorit, desconsiderând competiția, adică a reușit să nu se califice, pentru că are treabă în campinat, iar CFR, mai serioasă, dar foarte fricoasă, poate obține o calificare fără glorie.   

VIDEO - Rezumatul partidei Anderlecht - FCSB 2-2

VIDEO - Rezumatul partidei Sivasspor - CFR Cluj 3-0

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies