herve renard Arabia Saudita Argentina Leo Messi CM 2022

VIDEO „Luați-vă telefoanele, puteți face o poză cu Messi dacă vreți!” Au apărut noi imagini cu discursul lui Herve Renard de la pauză 

Arabia Saudită a produs primul mare șoc al Campionatului Mondial, după ce a învins-o pe Argentina în prima rundă a grupelor, scor 2-1. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 11:28
Data actualizarii: Vineri 25 Noiembrie 2022, 11:46

Argentinienii au deschis scorul prin Leo Messi, din penalty, în grupa din care porneau ca favoriți, însă Arabia a reușit să întoarcă rezultatul cu două goluri marcate în decursul a cinci minute, în a doua repriză. Partida s-a schimbat complet după pauză, când francezul Herve Renard a ținut un discurs impresionant în vestiar. 

Pe contul oficial de Twitter au apărut filmări de la pauză în care se vede discursul ținut de Herve Renard. Tehnicianul a reușit să își motiveze fotbaliștii, după cum a dezvăluit mijlocașul Abdulellah Al-Malki după meci: „Avem un antrenor nebun. Ne-a motivat la pauză, ne-a spus lucruri care ne-a făcut să vrem să mâncăm iarba! 

Înainte de meci, la discuția avută cu el, jur că am plâns. Ne-a motivat atât de tare încât eram deja nerăbdători să înceapă meciul”.

Herve Renard, discurs motivațional la pauză 

Tehnicianul care a câștigat în 2012 și 2015 Cupa Africii pe Națiuni cu Zambia și Coasta de Fildeș a reușit să își motiveze jucătorii la pauză. Herve Renard le-a spus fotbaliștilor că îl „menajează” pe Leo Messi, spunându-le că le-au oferit prea mult respect adversarilor. 

„Messi are balonul la mijlocul terenului și voi stați în fața apărării...trebuie să mergeți și să îl marcați la centru. Luați-vă telefoanele, puteți face o poză cu el dacă vreți! Altfel, trebuie să îl marcați și să puneți presiune!

Nu simțiți nimic aici? Nu simțiti că putem să întoarcem rezultatul? Nu simțiți?! Joacă relaxați ei. Haideți, băieți, e Campionatul Mondial! Dați totul! Haideți, mișcați-vă!”, a spus Herve Renard la pauza meciului. 

Herve Renard: "A fost o zi istorică pentru țara noastră"

 

"Aş dori să îi felicit pe aceşti jucători extraordinari. Îi felicit de trei ani. Chiar şi atunci când l-am vizitat pe prinţ, el nu a pus nicio presiune asupra noastră. Când presiunea este excesivă, lucrurile nu merg. 

 

 

Tactic noi nu am jucat bine în prima repriză, dar presiunea pe fundaşii centrali şi pe Leandro Paredes nu a fost suficientă. În primul minut portarul nostru a avut deja o paradă şi apoi a salvat la mai multe faze de gol. M-am gândit că dacă vor mai înscrie, meciul va fi decis şi de aceea nu eram fericit la pauză. Nu putem juca aşa cum am făcut în prima repriză. Suntem mulţumiţi, dar mai avem două meciuri", a adăugat el.

Mai avem două meciuri sau poate mai multe. În fotbal se poate întâmpla orice. Motivaţia poate lipsi în primul joc. Este ceva ce oamenii nu înţeleg. Messi joacă împotriva Arabiei Saudite... lipsa de motivaţie este normală. A fost un succes şi o zi istorică pentru ţară, dar au rămas meciuri", a afirmat tehnicianul francez.

Modifică setările cookies