Victor Piturca Arabia Saudita Argentina Campionatul Mondial din Qatar CM 2022

EXCLUSIV Elogiul lui Victor Pițurcă după Arabia Saudită - Argentina 2-1: ”Campionatul saudit este cu 2-3 clase peste al nostru, nu mai există momente comice”

Fostul selecționer al României, care a antrenat inclusiv în Arabia Saudită, a explicat surpriza Mondialului într-o intervenție în cadrul emisiunii ”Ora exactă în sport” de la PRO ARENA.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 11:20
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 11:19

Într-o intervenție avută în emisiunea ”Ora exactă în sport” de la PRO ARENA, fostul selecționer Victor Pițurcă a oferit câteva explicații pentru succesul fabulos al Arabiei Saudite de la Campionatul Mondial din Qatar, 2-1 cu Argentina lui Lionel Messi.

”Când am mers acolo (n.r. - în Arabia Saudită) m-am lovit de anumite chestii, dar am impus rapid un mod de lucru, jucătorii au înțeles repede și s-au pliat pe acest program al meu. 

Sigur că acceptă, doar să fii antrenor cu personalitate, care luptă pentru jucători, se interesează de soarta lor. Asta le explicam mereu, că făceau pentru ei tot ce făceau. 

Victor Pițurcă: ”Arabii sunt jucători care, în general, fac ce le ceri”

Arabii sunt jucători care, în general, fac ce le ceri, dar trebuie să te și ții de capul lor. 

În meci, chiar dacă unii nu se pregăteau atât de bine la antrenamente, jocurile din campionatul saudit au un ritm drăcesc. 

Fostul selecționer despre campionatul din Arabia Saudită

După ce am plecat eu s-a dat voie să joace 7 jucători străini în echipele din prima ligă, acest campionat e cel puțin 2-3 clase peste al nostru, au jucători care sunt plătiți cu salarii mari la primele echipe din clasament, există jucători care câștigă și 15 milioane de euro pe an. 

Campionatul lor este, într-adevăr, puternic. S-a ajuns la un profesionalism 100%, nu cred că mai există momente comice, să nu vină jucători la antrenament, așa cred”, a declarat Victor Pițurcă, tehnician care a antrenat inclusiv în Arabia Saudită.

 

Modifică setările cookies