SUA - Tara Galilor Campionatul Mondial qatar 2022 CM 2022

FOTO Surpriză! Un american nu a fost lăsat să intre pe stadion la SUA - Țara Galilor. Motivul invocat de stewarzii de la CM din Qatar

Campionatul Mondial din Qatar a debutat duminică, 20 noiembrie, cu meciul dintre țara gazdă și Ecuador, terminat 0-2.

Vali Andronescu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 18:29
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 19:02

Chiar dacă președintele FIFA, Gianni Infantino, a asigurat faptul că „toată lumea este binevenită”, atunci când a venit vorba despre drepturile LGBTQ+ la Campionatul Mondial organizat în Qatar (DETALII AICI), pentru un american pare că nu s-au respectat vorbele oficialului elvețian.

Grant Wahl, un scriitor american, a încercat să intre pe stadion la meciul dintre Statele Unite ale Americii și Țara Galilor, însă stewarzii nu l-au lăsat să pășească în interior, din cauza faptului că suporterul era îmbrăcat cu un tricou în culorile curcubeului, specifice LGBTQ+.

„Chiar acum: Stewarzii nu m-au lăsat să intru pe stadion la SUA-Wales. 'Trebuie să-ți schimbi tricoul. Nu e permis'”, a scris Grant Wahl pe Twitter.

Campionatul Mondial din 2022, organizat în Qatar

De la desemnarea, la finele lui 2010, pentru organizarea acestui eveniment planetar, obţinut spre surprinderea generală în defavoarea Statelor Unite, Qatarul a fost ţinta constantă a numeroase critici privind acuzaţii de corupţie, condiţiile de muncă inumane pentru migranţi, respectarea drepturilor femeilor şi comunităţii LGBTQ+, precum şi impactul asupra mediului.

Dar aceste acuzaţii au fost respinse categoric de autorităţi, care au subliniat că au reformat legile privitoare la muncă, precum şi de organizatorii Cupei Mondiale, care au asigurat că membrii comunităţii LGBTQ+ vor fi găzduiţi fără discriminare, în ciuda legilor care incriminează relaţiile sexuale între persoane de acelaşi sex în această ţară.

"Aceste lecţii de morală, părtinitoare, sunt doar ipocrizie", a mai spus Gianni Infantino, aflat la cârma instanţei mondiale din 2016 şi singurul candidat la succesiunea sa în 2023.

"Pentru tot ceea ce noi, europenii, am făcut timp de 3.000 de ani, noi trebuie să ne cerem scuze pentru următorii 3.000 de ani înainte de a începe să dăm lecţii de morală altora".

În privinţa drepturilor LGBTQ+, oficialul elveţian a asigurat că autorităţile qatariene l-au asigurat că "toată lumea este binevenită" pe durata Cupei Mondiale - DETALII AICI.

Modifică setările cookies