CM 2022

GALERIE FOTO O reporteră aflată la Cupa Mondială din Qatar a fost jefuită în direct. Răspunsul poliției a șocat-o

O reporteră aflată la Cupa Mondială din Qatar a avut surpriza neplăcută de a fi jefuită în direct, iar reacția polițiștilor la inccident a șocat-o și mai tare.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 18:15
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 18:07

Jurnalista de origine argentiniană, Dominique Metzger, a fost jefuită în direct, în timp ce prezenta informații despre Cupa Mondială din Qatar, rămânând fără portofel și documente importante. Incidentul a avut loc înaintea primului meci, pe promenada Corniche, din Doha.

Chemați la locul jafului, polițiștii au asigurat-o pe reporteră că îl vor prinde pe vinovat și au întrebat-o ce pedeapsă ar dori să-i aplice. Cum era de așteptat, jurnlista a fost luata prin surprindere de răspunsul acestora și a povestit întâmplarea pe rețelele de socializare.

Dominique, care lucrează pentru canalul de televiziune TN Metzger, a declarat pe Twitter că a observat imediat "diferențele culturale" la secția de politie.

"Femeia polițist mi-a spus: "Avem camere de înaltă tehnologie peste tot și îl vom localiza pe hoț cu ajutorul detecției faciale. Ce vreți să facă sistemul de justiție când îl vom găsi?".

Când jurnalista a întrebat confuză ce voiau să spună cu acea întrebare, polițista a continuat:"Ce justiție vreți? Ce sentință vreți să îi dăm? Vreți să fie condamnat la cinci ani de închisoare? Vreți să fie expulzat?".

Dominique a spus că nu a cerut o pedeapsă anume, ci doar să i se restituie bunurile.

Qatar a instruit peste 50.000 de persoane pentru a asigura securitatea pentru un aflux de 1,2 milioane de vizitatori din întreaga lume.

Aproximativ 15.000 de camere de luat vederi cu recunoaștere facială au fost amplasate pe stadioane pentru a reduce la minimum infracțiunile.

Această măsură vine pe fondul unor îngrijorări uriașe legate de legile stricte ale națiunii și de incriminarea homosexualitățîi.

Niyas Abdulrahiman, directorul tehnologic al Centrului de comandă și control al Cupei Mondiale FIFA din Qatar, a declarat că s-au cheltuit 300 de miliarde de dolari pentru noua infrastructură, inclusiv pentru șapte stadioane noi.

Sursă foto: Twitter

Modifică setările cookies