Iran Campionatul Mondial din Qatar CM din Qatar CM 2022

GALERIE FOTO A venit prima reacție după ce iranienii au refuzat să cânte imnul național înaintea meciului cu Anglia: „Băieții ăștia riscă enorm!”

Mesaj puternic transmis de fotbaliștii din naționala Iranului, înaintea fluerului de start al meciului cu Anglia, de la Campionatul Mondial din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 17:45
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 17:58

În semn de solidaritate față de iranienii care protestează acasă la adresa regimului de la Teheren, jucătorii din naționala Iranului au rămas tăcuți în timpul intonării imnului.

Protestele, haosul și violența de stradă zguduie Iranul de câteva luni, după ce Mahsa Amini, tânără de 22 de ani, a murit după ce a fost reținută de poliția moravurilor, pentru că nu purta corespunzător hijabul.

Riscuri majore pentru naționala Iranului

Forțele de securitate au declanșat un răspuns violent, motiv pentru care iranienii care privesc la televizor Campionatul Mondial se tem că jucătorii ar putea fi pedepsiți la revenirea în țară.

„Băieții ăștia riscă enorm! Regimul a emis mandate de arestare pe numele legendelor din fotbal care au vorbit împotriva lui și a încarcerat mai multe actrițe doar pentru că au apărut fără hijab în public. Cum vor fi ei tratați la întoarcerea în țară, pe aeroportul din Teheran”, a fost mesajul lui Daragahi.

Anglia a surclasat echipa Iranului cu scorul de 6-2 (3-0), luni, pe Khalifa International Stadium din Ar-Rayyan, într-un prim meci din Grupa B a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

Modifică setările cookies