SUA - Tara Galilor Campionatul Mondial qatar 2022 CM 2022

GALERIE FOTO Cele mai tari imagini de la SUA - Țara Galilor 1-1. Cum au fost surprinși Gareth Bale și portarul americanilor, Matt Turner

SUA și Țara Galilor s-au confruntat în prima etapă a grupelor Campionatului Mondial organizat în Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 23:30
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 23:26

Americanii au început puternic partida cu Țara Galilor. În primele 10 minute, SUA avea o posesie de 75%, în timp ce „dragonii”, atingeau 25%. Naționala lui Berhalter a deschis excepțional jocul în prima parte a meciului, de aici și golul marcat de Timothy Weah din minutul 36. 

Însă, în repriza secundă, jocul americanilor s-au stins, iar galezii au revenit în prim-plan. Cu câteva ratări mari după startul părții a doua, Țara Galilor a ajuns, în cele din urmă, într-o poziție favorabilă de a restabili egalitatea.

Galezii au beneficiat de o lovitură de la 11 metri, iar Gareth Bale, sigur pe el și fără absolut nicio emoție, l-a învins cu lejeritate pe Matt Turner și a dus scorul la 1-1. Tabela a rămas nemodificată până în ultimul minut de prelungire, iar ambele echipe au plecat cu câte un punct din această confruntare.

Cine este primul marcator al SUA la turneul final din Qatar, Timothy Weah

În meciul cu Țara Galilor, Weah a trimis mingea pe lângă portarul advers și a deschis scorul în minutul 36. Americanii nu au reușit, însă, să câștige prima partidă de la turneul final. Galezii au egalat în minutul 82 prin Gareth Bale, care a punctat din penalty și a stabilit scorul final, 1-1.

”Tim” Weah este fiul lui George Weah, legendarul jucător al lui AC Milan, câștigător al Balonului de Aur în 1995 și actual președinte al țării sale, Liberia.

Cu Liberia, Weah nu a reușit niciodată să ajungă la un Campionat Mondial, dar se bucură acum de reușita fiului său, care joacă pentru naționala Statelor Unite, deși deține și cetățenia franceză.

Site-urile de specialitate îl evaluează pe Timothy Weah la 12 milioane de euro. Pentru a-l transfera de la PSG, Lille plătea zece milioane de euro în 2019.

  • Până la 22 de ani, atacantul născut la New York a mai evoluat și pentru Celtic, cu care a câștigat titlul în Scoția
Modifică setările cookies